ПГ „Велизар Пеев“ отбелязва патронния си празник с откриването на STEM център (снимки)

2117 преглеждания

Пространството за учене от ново поколение, ще даде възможност на възпитаниците на иновативната гимназия да се обучават в различни сфери. Центърът разполага със зони за виртуална реалност и роботика, електромобили, зелена енергия, компютърна графика и др.

Професионална гимназия „Велизар Пеев“, носеща името на основоположника на шоколадовата индустрия в България, ще отбележи патронния си празник с откриването на STEM център “Нови технологии в обучението“ .

Пространството за учене от ново поколение, ще даде възможност на възпитаниците на иновативната гимназия да се обучават в различни сфери. Центърът разполага със зони за виртуална реалност и роботика, електромобили, зелена енергия, компютърна графика, музикално и фото студио.

Визията на училището е STEM центърът да обединява всички елементи като учебно съдържание, методи на преподаване, архитектурна среда, технологии, управление и взаимодействие с общността. Обучението ще се базира на интегриран подход и методика, използване на сугестопедия и други методи, която поставя ученика в центъра на обучението и насърчава ученето чрез проектно-базирано обучение, чрез преживяване и творчество.

„Предвид ситуацията, традиционното честване на патронния празник на училището и всички инициативи, които организираме по повод Деня на шоколада, не може да се проведат както обикновено. Въпреки това, ще направим всичко възможно традицията да се продължи във времето, нещо повече, да се доразвие.“, споделя директорът на училището Станчо Атанасов.

„Тази година усилията ни са насочени в полза на учениците и за училището.“, подчерта той.

STEM център "Нови технологии в образованието" e реализиран от ПГ "В. Пеев" по Национална програма Изграждане на училищна STEM среда. Проектът е на стойност 334 000 лв., финансиран от МОН.

Източник и снимки: ПГ „Велизар Пеев“

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук