ПГ „Велизар Пеев“ с отличие от РУО София-регион

1418 преглеждания

Най-успешна професионална гимназия, представила качеството на професионалното образование и обучение на национални и международни форуми и изяви

Началникът на РУО София-регион Росица Иванова връчи почетни грамоти и плакети на номинирани учители в Първи национален конкурс „Иноватори в образованието“ и на директори от Софийска област за вдъхновяващи постижения и успехи в международни и национални форуми и изяви. Събитието се състоя на 10 януари, в залата на Регионалното управление.

Професионална гимназия „Велизар Пеев“, гр. Своге бе отличена като най-успешна професионална гимназия, представила качеството на професионалното образование и обучение в Софийска област на национални и международни форуми и изяви през 2019 г.

От общините на запад от София, награда получи и Анелия Златанова - ст. учител по Български език и литература в  І ОУ „Васил Левски“ - гр. Костинброд - за номинацията й в категорията „Учители и учителски екипи, които чрез дейности в извънучебно време и в целодневната организация на учебния ден са създали у учениците знания, умения и нагласи, с които са ги направили по-удовлетворени и по-успешни“ от Софийска област през 2019 година.

Ето и всички отличени:

Първи Национален конкурс за учители „Иноватори в образованието“ - „За учителите, които вдъхновяват“

Даниела Георгиева - гл. учител по музика в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“, гр. Самоков - за номинацията й в категорията „Учители и учителски екипи, които са вдъхновили за постижения учениците в учебната работа, включително чрез промяна на училищната среда“ от Софийска област през 2019 година.

Силвана Оцетова - учител по Информационни технологии и Философия  в СУ„Никола Велчев“, гр. Самоков - за номинацията й в категорията „Учители и учителски екипи, които са вдъхновили за постижения учениците в учебната работа, включително чрез промяна на училищната среда“ от Софийска област през 2019 година.

Росица Чернева - ст. учител по Български език и литература в СУ „Саво Ц. Савов“, гр. Пирдоп - за номинацията й в категорията „Учители и учителски екипи, които чрез дейности в извънучебно време и в целодневната организация на учебния ден са създали у учениците знания, умения и нагласи, с които са ги направили по-удовлетворени и по-успешни“ от Софийска област през 2019 година.

Анелия Златанова - ст. учител по Български език и литература в І ОУ „Васил Левски“, гр. Костинброд - за номинацията й в категорията „Учители и учителски екипи, които чрез дейности в извънучебно време и в целодневната организация на учебния ден са създали у учениците знания, умения и нагласи, с които са ги направили по-удовлетворени и по-успешни“ от Софийска област през 2019 година.

Грамота-поощрение

Славейка Калфова - гл. учител в начален етап в ОУ „Никола Й. Вапцаров“, гр. Ботевград, за номинацията й в категорията „Учители и учителски екипи, които са вдъхновили за постижения учениците в учебната работа, включително чрез промяна на училищната среда“ от Софийска област през 2019 година.

Училища от Софийска област с най-значими постижения и принос в представянето и утвърждаването  успехите на образователната система в Софийска област през 2019 г. на национални и международни форуми и изяви:

Професионална гимназия „Велизар Пеев“, гр. Своге - най-успешна професионална гимназия, представила качеството на професионалното образование и обучение в Софийска област на национални и международни форуми и изяви през 2019 година.

Средно училище „Любен Каравелов“, гр. Копривщица - за активно и професионално съдействие при организирането и провеждането на Национални състезания и олимпиади на МОН, като партньор на Регионално управление на образованието - София-регион през 2019 година.

Средно училище „Саво Ценов Савов“, гр. Пирдоп - училище, достойно представило Република България и образователните институции в Софийска област по Програмата EUROSCOLA в Европейския парламент в град Страсбург, Франция през 2019 година.

Основно училище „Митрополит Авксентий Велешки“, гр. Самоков - за успешно представяне на образователните институции в Софийска област, с иновативни практики и опит в изпълнението на дейностите по Механизма за обхват и задържане на децата и учениците пред делегация от Министерството на образованието на Грузия, водена от УНИЦЕФ България, през 2019 година.

Начално училище „Станислав Доспевски“, гр. Самоков - за успешно представяне на образователните институции в Софийска област, с добри практики и опит в изпълнението на дейностите по Приобщаващото образование на  учениците пред делегация от Министерството на образованието на Грузия, водена от УНИЦЕФ България, през 2019 година.

Средно училище „ Св. Климент Охридски“, гр. Костенец - за успешно изпълнение на политиката  на МОН за представяне на „добрите постижения на българските училища“ пред медиите и обществеността, като пример за постигната „респектираща духовност“ чрез художественото оформление на вътрешния интериор в училищната сграда, през 2019 година.

EspressoNews

Снимки: ПГ „Велизар Пеев“