ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ бе домакин на турнир по хандбал за момичета

2078 преглеждания

Участниците се включиха в кампанията на Община Костинброд "Живей чисто"

Турнир по хандбал за момичета от V до VII клас се проведе в ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“. Състезанието бе част от училищните спортни игри за 2018, които се провеждат в Костинброд.

Турнирът бе открит от заместник-кмета на общината Александър Ненов, който подчерта в приветствието си, че физическата активност е ключът към здравето и един от начините да кажем „не“ на зависимостите.

Ненов използва случая, за да запознае участниците в състезанието с кампанията на Община Костинброд и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, обявяваща се против употребата на наркотици, алкохол и тютюнопушене, която е под надслов - „Живей чисто“. Всички деца се обединиха и станаха част от кампанията като сложиха на екипите си стикери с лозунга „Не бъди зависим. Живей чисто!“. Александър Ненов  пожела успех на участниците, като ги призова за феърплей.

В турнира по хандбал сили премериха отборите на училищата: ОУ „Отец Паисий” - с. Петърч, Първо ОУ “Васил Левски“ - гр. Костинброд , Второ ОУ “Васил Левски“ - гр. Костинброд и СУ „Д-р Петър Берон“ - гр. Костинброд.

Хъс и амбиция показаха момичетата, взели участие в мачовете на новото мултифункционално игрище на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“. След тричасовата оспорвана и динамична игра, крайното класиране подреди отборите по следния начин:

I място - I ОУ „Васил Левски“

II място - ОУ „Отец Паисий“ - с. Петърч

III място - СУ „Д-р Петър Берон”

IV място - II ОУ „Васил Левски“ .

Участниците получиха грамоти, медали и купи, осигурени от община Костинброд.

EspressoNews