ПГВМСС „Св. Георги Победоносец” отбеляза Деня на ветеринаря

1067 преглеждания

С различни прояви

За поредна година професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св. Георги Победоносец“, гр. Костинброд отбеляза професионалния празник на всички ветеринарни специалисти.

На 14 декември през далечната 1897 г. е приет Закона за санитарноветеринарната полиция, с което се поставя началото на ветеринарномедицинската служба в България. Учениците от ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ гр. Костинброд също отбелязаха своя празник. Възпитаниците на професионалната гимназия и млади учени демонстрираха екзотични животни, представиха експерименти и интересни презентации, в деня на ветеринарния специалист, като част от празника по случай 60-годишнината на гимназията.

Официални гости на събитието бяха заместник-кметът на община Костинброд Александър Ненов, Мая Игнатова - директор на института по животновъдни науки в гр. Костинброд, Ели Виденова - директор на СУ „Д-р Петър Берон”, професори от Факултета по ветеринарни науки към Лесотехническия университет, ветеринарни лекари и управители на фирми.

Директорът на гимназията Светослав Иванов сподели със своите гости, че е изключително горд, че е домакин на събитие, част от честванията по случай 60 годишнината на училището и още по-щастлив от ентусиазма на децата, с който те показват любовта си към животните.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд