Парламентарната комисия по околната среда и водите проведе изнесено заседание в Костинброд

1416 преглеждания

Членовете й посетиха и Регионалното депо за отпадъци

Изнесена сесия на парламентарната комисия по околната среда и водите се проведе в Костинброд. В нея участваха министърът на околната среда Нено Димов, председателят на комисията – народният представител Ивелина Василева и членове. Те бяха посрещнати от ръководството на Община Костинброд – кметът Трайко Младенов, заместниците му инж. Габриела Георгиева и инж.Теодора Гогова и председателят на местният общински съвет д-р Атанас Тенев.

Заседанието на комисията започна в салона на  НЧ ”Иван Вазов-1947”. След разглеждане на точките от дневния ред, членовете на комисията се отправиха към Регионалното депо на Костинброд.

Припомняме, че проектът е от ключово значение за опазване чистотата и екологичния статус на общините на запад от София. През месец юни тази година шестте общини подписаха с Министерството на околната среда и водите договор за безвъзмездна финансова помощ за проектиране и изграждане на четири инсталации за преработка на отпадъци. Водеща в изпълнението на проекта ще бъде община Костинброд, а Божурище, Годеч, Драгоман, Сливница и Своге са партньори.

Точното наименование на проекта е „Проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци на територията на РСУО Костинброд“. Той е финансиран по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16M1OP002-2.002 с наименование "Комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци" по приоритетна ос 2 "Отпадъци" на Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.", на стойност 17 399 308,80 лева.

EspressoNews