Патриарх Неофит посрещна кмета на Костинброд в Софийската митрополия

577 преглеждания

Българският патриарх и Софийски митрополит - Неофит, проведе официален прием на представителите на държавната власт и духовните ръководители на околиите, влизащи в диоцеза на Софийска епархия.

Срещата бе инициирана от ръководството на Софийска митрополия и се провежда за първи път, като целта й бе новоизбраните кметове, заедно с архиерейските наместници на осемте софийски околии да получат първосветителското поздравление и патриаршеското благословение на Софийския митрополит и патриарх Български Неофит. 

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов бе сред отзовалите се на любезната покана. Той от своя страна покани Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп да бъдат специални гости и да отслужат водосвет за здраве на откриването на Възтановителния център за деца с онкохематологични заболявания в с. Опицвет, както и да видят строежа на централния градски храм в град Костинброд - “Св.Св. Константин и Елена”. 

Българският патриарх пожела тази година държавата, църквата и общините да работят съвместно за утвърждаване на духовното образование в училищата, за надграждане на материалната инфраструктура и за съвместни европейски проекти. Желанието на духовната власт е тези срещи да се превърнат в ежегодна традиция.

EspressoNews

Снимка: Община Костинброд