Петият ден от празниците за 45-годишнината на град Костинброд бе посветен на децата

919 преглеждания

Проведе се спортен турнир и цирк на сцена

Петият ден от празниците за 45-годишнината на град Костинброд, бе посветен на децата на община.

На 15 септември, на стадион „Белица“  се проведе четвъртото издание на спортния турнир „Силата, красотата, бързината и мисълта”. Той се организира съвместно с община Костинброд и Клуб по борба „Белица-Костинброд“.

В рамките на спортната проява един срещу друг се изправиха възпитаниците на клубовете по класическата борба „Белица-Костинброд“, „Марек-Дупница“, „Спартак-София“, „Златица“ и „Славия-София“.

Участие в турнира, но не със състезателен характер, а с демонстрация се включиха клуб по бойни изкуства „Фуна”, клуб по лека атлетика „Фoртуна” и клуб по художествена гимнастика „Финес”.

Присъстващите имаха възможността да участват в игри по шахмат като за първенците /първо, второ и трето място/ имаше награди. Гости на турнира бяха Трайко Младенов - кмет на община Костинброд, Александър Ненов - зам.-кмет на община Костинброд, Христо Маринов - председател на федерацията по борба БФБ, Александър Томов, Павел Павлов, Янко Шопов и още много легенди в историята на световната борба.

Председателят на клуба по борба Борислав Здравков връчи плакети на всички гостуващи заслужили спортисти в знак на благодарност и почит за усилията и успехите им през годините.

На площад „Иван Вазов” костинбродската публиката посрещна шоуто „Цирк на сцена“ - един спектакъл посветен на 45-та годишнина на град Костинброд, на което всички малки и големи почитатели на атрактивното изкуство имаха възможността да се насладят на разнообразните артистични изяви, музика и песни на живо, фокуси, дресировка на екзотични животни и др. Празникът бе подплатен с обилна доза хумор, забавна клоунада и остроумни закачки с децата в публиката.

EspressoNews

Снимки: Oбщина Костинброд