Петя Славкова: Животът продължава, независимо през какво минаваме

6021 преглеждания

За пътя към успеха на едно младо момиче, преследването на мечтите и положителните емоции от допира с публиката, екипът ни разговаря с Петя Славкова

За пътя към успеха на едно младо момиче, преследването на мечтите и положителните емоции на изпълнителя от допира с публиката, екипът ни разговаря с певицата Петя Славкова.

Петя е родена в град София. Завършва средното си образование в СУ „Летец Христо Топракчиев” – град Божурище. Подтикната от възможността да се обучава при българския певец и музикален педагог Етиен Леви, прави избор да продължи образованието си в музикалната специалност поп и джаз пеене на НБУ. Петя става позната на широката публика от различните певчески конкурси, в които взима участие и благодарение на многото празнични събития в община Божурище, в които се включва като изпълнител. Днес, тя има зад гърба си две авторски песни - „Изгарям" и Добре ми е.

За пътя й дотук, научете от интервюто й за EspressoNews:

Откъде дойде страстта ти към музиката? Кога реши да се занимаваш с това?

Не помня да е имало момент, в който музиката да не е била част от мен. Още в детската градина изпитвах истинска страст и влечение за артистична изява и взимах главните роли в представления и театрални постановки. Талантът ми беше забелязан и усетих, че голямата сцена ме зове. 

Какво те вдъхновява?

В началото черпех вдъхновение от изпълнители от световната сцена, като Beyoncé, Rihanna. Сега това чувство се поддържа от хората, които харесват и оценяват това, което правя, от въздействието, което виждам, че оказвам на публиката и най-вече на децата.

Кое беше най-голямото предизвикателство, пред което се изправи, при старта на своята кариера?

За щастие никога не съм имала някаква пречка да следвам мечтите си. Родителите ми винаги са ме подкрепяли и са ми помагали за да стигна до тук. Без тях едва ли щях да успея.

Какво е усещането, когато си на сцена? Можеш ли да сравниш емоцията с друго подобно чувство?

Чувството е неописуемо - изпълваш се с енергия, от теб извира палитра от емоции. Наподобява отчасти вълнението и притесненията, които имаш при първа среща. В същото време изпитваш нетърпение да предадеш позитивното на хората, които седят срещу теб. Велико е.

Скоро си завършила училище – трудно ли ти беше да съчетаваш двете неща?

Докато учех, не мога да кажа, че ми беше трудно, защото имах повече свободно време. Сега, когато вече съм в университета, работя и отделно ходя на участия, но успявам да се справям и да съчетавам нещата.

Смяташ ли да останеш и да продължиш развитието си в България? Защо?

Да, определено смятам, че ще е по-добре да остана тук. За мен няма нищо по-хубаво от това да си в родната си страна. Тук, където си близо до своите близки, хората, които ти дават сила и те подкрепят.

Как се роди идеята ти за първата авторска песен „Изгарям?“

Идеята ми както за първата, така и за втората ми песен Добре ми е се роди благодарение на едно много талантливо момче, което ми помогна за създаването им - текстописецът Николай Гурманов. Срещнахме се случайно, празнувайки в обща компания на една Нова Година. В последствие разбрах, че той се занимава с това и като на шега създадохме тази песен.

Трудно ли осъществи проекта? Кой главно ти помогна за реализацията му?

Не бих казала, че е лесно, изисква се много време и търпение за направата на един такъв проект. За записа пътувах до Бургас, снимахме клипа в продължение на 12 часа и сглобявахме видеото четири пъти, докато накрая се получи това, което искам. Много хора ми помогнаха за създаването на видеото и песента - Николай Гурманов (музика и текст), Алпер Чочев (режисьор на клипа), на балета и на хората, които се снимаха във видеото.

Как се роди идеята за втория ти проект „Добре ми е“?

За текста на втората ми песен отново се доверих на Николай Гурманов. За клипа помогна Dideishan-а (режисьор, сценарист). С клипа искахме да представим едно лятно парти край басейна и как хората се забавляват.

В кой стил откриваш себе си и ти е най-приятно да изпълняваш? Защо?

Смятам, че съм изпълнител, които може да се впусне във всеки стил и жанр. Мога да изпълнявам различни произведения - от поп до по-комерсиалния стил поп-фолк. Не си поставям ограничения.

Какво послание искаш да предадеш на хората чрез музиката си?

Старая се хората да се открият в текстовете на песните ми. Посланията, които се опитвам да предам чрез музиката са, че животът продължава, независимо през какво минаваме. Винаги трябва да ходим с високо вдигната глава и да не се отказваме!

След две авторски изпълнения, можем ли да очакваме скоро още едно?

Заснемането и реализирането на един такъв проект е доста трудна задача от гледна точка на финансирането. Но това, не ме спира да преследвам мечтите си. Продължавам да работя и да се стремя към постигането на целите. Със сигурност може да очаквате нещо ново от мен. Но кога - времето ще покаже.

Днес, 9 май, празнуваш своя 20 рожден ден. Страната ни все още е в извънредно положение, във връзка с предотвратяване разпространението на коронавирус Covid-19 и много хора предпочитат да избягват социалните контакти. Ти къде и с кого ще посрещнеш празника?

Ще празнувам в тесен кръг вкъщи. Ситуацията като цяло не ме плаши, но спазвам изискванията и смятам, че много скоро всичко ще мине.

Какво искаш да пожелаеш на читателите на EspressoNews?

Да се пазят и да бъдат здрави и щастливи.


Честит рожден ден, Петя! Екипът на EspressoNews ти желае много творческо вдъхновение и професионални успехи!


Последвайте Петя Славкова във Фейсбук тук и тук.

© Copyright - EspressoNews

Използването и публикуването на част или цялото съдържание на статията без разрешение от страна на EspressoNews е забранено. Снимките са предоставени от Петя Славкова за ползване само и единствено от EspressoNews.

Последвайте EspressoNews във Фейсбук