Подаръци и веселба за децата на Костинброд на Бабинден

1046 преглеждания

Общината връчи подаръци на децата родени през 2019 г.

С голямо празненство в община Костинброд почетоха Бабинден. За поредна година, Общинската администрация показа уважението си към акушерската професия, лекарите и медицинския персонал, който се грижи за майките и техните рожби. 

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов поздрави всички присъстващи и им пожела здраве и обеща на най-малките - прекрасно детство в община Костинброд, а на техните родители - реновирани училища, детски площадки, велоалеи и устроени места за отдих. Д-р Атанас Тенев - председател на Общински съвет-Костинброд заяви, че община Костинброд ще става все по-приветливо място за живеене и все по-добре устроен град.

137 бебета са родени в община Костинброд през 2019 г., стана ясно още на празника. Общинската администрация засвидетелства своето уважение и признателност към лекарите, акушер-гинеколозите и акушерките, които се грижат за младите майки и децата, както и към самите родители с церемония и връчване на подаръци. На тържеството присъстваха д-р Петров - гинеколог и акушерките  Динкова и Милева.

Първо бебе за 2020 г. все още не е в системата на ГРАО - Костинброд и поради тази причина майката на второто бебе на 2019 г., което носи името Яница и акушерката Юлия Динкова пресъздадоха ритуала по поливане на ръцете на „бабата“ в следващата част от празника.

Забавлението продължи с победителите от конкурса „Парад на детска забавна песен 2019.”, които усмихнаха присъстващите със своите изпълнения. Ема, Изабела и Елица повдигнаха настроението на гостите с песните: „Сладоледен рожден ден”, „Страхливото врабче” и „Когато детето мечтае”.

Заместник-кметовете инж. Габриела Трайкова и инж. Теодора Гогова връчиха сребърни кюлчета на всички деца регистрирани с постоянен адрес в община Костинброд.

Малката Яница Марианова получи и специален подарък плакет „45 години град Костинброд“, защото е родена на 17 септември 2019 г. - Денят, в който Костинброд чества 45-тата си годишнина.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд