Ползите от пиенето на вода с лимон

645 преглеждания

Лимоновата вода е естествен детокс

Вероятно сте чували, че започването на деня с чаша вода с лимон помага за прочистване и детоксикация на тялото, но знаете ли, че има и други ползи за здравето?

Лимоните са с високо съдържание на витамин С, калий, желязо, калций, магнезий, фибри и антиоксиданти, като всички те са важни за оптималното ни здраве.

Тази прекрасна напитка подпомага храносмилането, засилва имунната система, поддържа кожата без петна и бръчки и балансира рН на тялото.

Ето и Топ 5 ползите от пиенето на вода с лимон:

Почиства и детоксикира тялото

Лимоновата вода е естествен детокс. Основното съединение в нея - цитратът - увеличава способността на тялото ви да изхвърля естествено токсините. Вероятно сте забелязали, че уринирате по-често, когато пиете вода с лимон. Няма за какво да се притеснявате. Това е знак, че тази напитка работи усилено, за да освободи тялото ви от всички нежелани материали.

Почиства кожата и подобрява бръчките

Когато тялото се освободи от токсини, кожата естествено става по-чиста и сияйна. В допълнение, пиенето на вода с лимон помага за изглаждането на бръчките, благодарение на високото съдържание на антиоксиданти. Антиоксидантите в лимоните стимулират производството на колаген, който поддържа еластичността на тъканите, подобрява тена и се бори със свободните радикали, отговорни за преждевременното стареене и образуването на фини линии, мимически бръчки и т.н.

Подобрява храносмилането

Лимоните са с високо съдържание на фибри, минерали и витамини, които стимулират изхвърлянето на токсините от храносмилателния тракт и облекчават симптомите на лошо храносмилане като подуване на корема, запек и др.

Не забравяйте да включите кората на лимона (добър източник на фибри) във вашата напитка, ако искате да я използвате като помощ за храносмилането.

Укрепва имунната система

Витамин С укрепва имунната система и я прави по-силна. Тази напитка е особено ефикасна в периода на вирусни инфекции.

Балансира нивата на рН в тялото

Пиенето на вода с лимон е безопасен начин за неутрализиране на излишната киселинност в организма и поддържане на правилното рН. 

Направете пиенето на вода с лимон част от ежедневието ви и се насладете на всички горепосочени ползи, както и много други.

Източник: howtothinkpositive.net, Снимки: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове