Празниците на хляба в Своге продължават

1571 преглеждания

Този уикенд Лесковдол, Церово, Гара Бов и Гара Лакатник ще излъчат своите финалисти

Селата Реброво, Томпсън, Владо Тричков и Луково вече излъчиха своите финалисти в тазгодишното издание на "Празници на хляба". Второто издание на фестивала, посветен на най-важния хранителен елемент в менюто на Българите, който се провежда под патронажа на кмета на община Своге - г-н Емил Иванов набира скорост. С много вълнение, емоции и богата празнична програма премина уикенда на 12 и 13 май, когато четирите живописни села на Искърското дефиле се вълнуваха и станаха съпричастни на благородната надпревара.

Малки и големи представиха своите умения в създаването на вкусни погачи и хлебни изделия, като журито водено от шеф Андрей Стоилов и Юлия Панджерова има не леката задача да отличи най-добрите и да оформи групата от финалисти, които ще представляват своите населени места по време на големия финал, който ще се проведе на градския площад в Своге на 09 юни.

В предстоящия уикенд на хлебната магия и празничното настроение ще се отдадат селата Лесковдол и Церово, които ще се излъчат своите финалисти в събота, а в неделния ден фестивалът ще продължи с проявите в Гара Бов и Гара Лакатник. 

Екипът на EspressoNews призовава всички, които имат възможност да посетят Искърското дефиле в почивните дни да се включат и да се насладят на настроението на празниците и на изключителните кулинарни умения на жителите на старопланинските села от община Своге. Пълната програма на събитията можете да видите тук.

EspressoNews