Празничната програма за 48-годишнина на Костинброд започна с лятно кино

570 преглеждания

Честванията ще продължат до 17 септември

На 9 септември, с лятно кино, стартира празничната програма за празника на град Костинброд. Първата кинопрожекция под звездите се състоя на пл. „Иван Вазов“, с филма „Чичо Коледа“. Прожекцията се организира от Община Костинброд с вход свободен за всички малки и големи любители на филмовото изкуство.

На лятното кино присъства и заместник-кметът на община Костинброд –  Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд.

Празничната програма по повод 48-годишнина на град Костинброд ще продължи на 10 септември, от 10.00 ч., на стадион „Белица“, където ще се проведе спортния турнир „Силата, красотата, бързината и мисълта“.

На 11 септември, от 08.00 ч., на язовир „Маслово“ ще се проведе седмото риболовно състезание за „Купата на Костинброд“, а от 18.00 ч. Държавен куклен театър – Варна ще зарадва най-малките жители на общината с постановката „Червената шапчица“. Кукленият театър ще бъде представен на площад „Иван Вазов“ от 18.00 ч., като при неблагоприятни метеорологични условия, тя ще бъде представена в големия салон на НЧ „Иван Вазов 1947“.

На 12 септември, в малкия салон на НЧ „Иван Вазов 1947“ ще бъде открита Изложба на оброчните кръстове в община Костинброд. Началният час на събитието е 18.00 ч.

Лятно кино ще има и за най-малките, на 13 септември от 20.30 ч., на площад „Иван Вазов“ ще бъде прожектирана анимацията „Мулан“.

На 14 септември, от 11.00 ч., ще бъде официално открит паметника на д-р Никола Чилов. Мястото е градинка „Д-р Никола Чилов“ /банята/.

Изложба на Денислав Тодоров и Моника Войкова и концерт на група „Мастило“ ще зарадва костинбродчани на 15 септември. Изложбата ще бъде открита в малкия салон на НЧ „Иван Вазов 1947“, от 18.00 ч., а концертът е с начален час 19.00 ч., на площад „Иван Вазов“.

С дефиле с народни носии и два концерта ще продължат честванията по случай празника на град Костинброд, на 16 септември. Дефилето е с начален час 18.00 ч. и ще премине по ул. „Охрид“ в града. В 18.30 ч. на площад „Иван Вазов“ ще започне концерт на ПФА „Български ритми“, гр. София, а от 19.00 ч. на сцената ще се качат попфолк изпълнителите Галин и Лидия.

В деня на 48-годишнина на Костинброд – 17 септември, в 11.00 ч., в храм „Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъде отслужена празнична литургия. Празничните чествания ще завършат с концерт на група „СкандаУ“, от 20.00 ч.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук