Предколедна гозботерапия в Пожарево

1551 преглеждания

Ще има боб, хляб и забавни работилници за най-малките

 

Народно читалище "Васил Левски 2012" - село Пожарево организира предколеден празник и гозботерапия. Всички желаещи да сготвят и хапнат вкусно, могат да заповядат в читалището в неделя – 3 декември. Ето и пълната програма на вкусния празник:
От 10.30 часа ще започне месене на хляб за празничния обяд. Всеки може да се включи, като доброволец в месенето.
От 11.30 часа ни очаква детско утро с работилница за коледни сувенири от дърво, ръководена и организирана от Елена Костова и работилница за правене на коледни ангели от вълна с Таня Митова.
От 12.00 часа ще има кръжок за месене на колачета с пожаревските баби.
От 13.30 часа ще започне празнична програма с участието на танцов ансамбъл "Огин", вокална група "Палави ноти", нашите малки коледари и още...
От 14.00 часа ще бъде открита коледната трапеза, на която ще може срещу скромно дарение за читалището, всеки ще може да опита коледния боб, хляб изпечен в селската пещ и други кулинарни изненади от пожаревци. Ще можете да пийнете и от специалното греяно коледно вино.
Ако искате да се научите как да пазите традицията на коледния хляб, как да майсторите красота от дърво или просто да похапнете на мегдана от казана с боб, сготвен пред очите ви, то предколедната гозботерапия е за вас!
От читалище "Васил Левски 2012" обявяват, че читалището ще приготви, около 200 порции боб и също толкова хляб, а в детското утро, могат да участват не повече от 30 деца, така че се надяват да няма сърдити и разочаровани, в случай, че не успеят да задоволят напълно очакванията на всички. Организаторите все пак се надяват  всеки да намери нещо за себе си на техния празник... Уточнява се още, че хапването започва не по-рано от 14.00 ч., когато ще се предложи и топло изпеченият хляб.

EspressoNews