Председател на съвета на българското малцинство в Унгария посети Костинброд

448 преглеждания

Д-р Мария Николаева – председател на съвета на българското малцинство в Унгария посети град Костинброд. В рамките на своята визита в града, д-р Николаева се срещна с кметът на община Костинброд – Трайко Младенов и представители на Общинската администрация, посети новостроящата се черква „Св. Св. Константин и Елена“ и „Св. Мина“, площад „Иван Вазов“, площад „Тодор Спасов“ и Шияковския манастир „Св. Архангел Михаил”, където се запозна с историята на манастира. свързана с тайния революционен комитет на Васил Левски.

Припомняме, че преди няколко месеца делегация от община Костинброд участва в проект по програма „Европа на гражданите“ с посещение в Унгария.

Кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, заедно с инж. Теодора Гогова- зам.-кмет на община Костинброд, Димитър Георгиев – ръководител на Общински Инспекторат и Симана Марковска – представител на Югозападното Сдружение на общините посетиха областната администрация в Мишколц, Унгария.

Там те се запознаха с д-р Мария Николаева е автор на книгата „Минало Непреминало“ и до 1998 г. е била председател на съвета на българското малцинство в Унгария.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук