Представители на Община Костинброд участват в международна конференция в Тел Авив

1041 преглеждания

Българската делегация ще се срещне с израелския министър-председател

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов и неговият заместник Александър Ненов са на работно посещение в Израел. Те участват в международна конференция в Тел Авив по иновации, сигурност и местно самоуправление, заедно с официална делегация на десет общини, представители от Националното сдружение на общините в Република България и представители на областната управа на Софийска област.

В рамките на петдневната конференция българската делегация ще се срещне с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, както и с израелски граждани от български произход и ще направи посещения в местни общини в Израел. Участието на Националното сдружение е по покана на Израелската асоциация на общините и ще продължи до 1 март.

На 25 февруари, делегацията се срещна с евреи с български произход и представители българската общности в Тел Авив. Българската делегация се срещна и с Нава Бокер - заместник-председател на Кнесета /парламента/ на Държавата Израел и представители на дипломатическия корпус. На официалната вечеря гостите от България подариха на своите домакини дубликати на тракийската маска на Терес и на Панагюрското съкровище. От община Костинброд подариха на българските и еврейските си приятели в Израел ръчно плетени български мартеници и кукла с българска носия.

Българската делегация, в която участва и ръководството на община Костинброд, присъства и на форума MUNI-EXPO 2019г. Събитието се проведе на 27 февруари в Тел Авив и на него бяха представени и дискутирани теми, засягащи умните градове, градската сигурност и антитероризма. Във форума участваха Джилад Ердан - министър на публичната сигурност на Държавата Израел, Ели Коен - министър на икономиката на Държавата Израел, Давид Шерия-заместник-ръководител на Съвета за сигурност на ООН и др.

На 26 февруари, българската делегация посети Назарет. Беше организирана среща с представители на местната власт от община Назарет, на която обмениха идеи и опит.

EspressoNews

Снимка: Община Костинброд