Предстои първа копка по проект „Изграждане на комплекс за социални услуги за лица с психични разстройства в община Своге“

602 преглеждания

Основната му цел е осигуряване на съвременна, подходяща и ефективна социална инфраструктура за лица с увреждания

Община Своге публикува на официалния си уебсайт информация за предстоящи откриваща пресконференция и церемония „Първа копка“ по проект „Изграждане на комплекс за социални услуги за лица с психични разстройства в община Своге“.

На 24.06.2020 г. от 10:00 ч. в  сградата на НЧ „Градище 1907“ на адрес гр. Своге, ул. Цар Симеон № 29 ще се проведе откриваща пресконференция по проект „Изграждане на комплекс за социални услуги за лица с психични разстройства в община Своге“, Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., Процедура за директно предоставяне BG16RFOP001-5.002 „Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания“ № BG16RFOP001-5.002-0027-C01, № РД-02-37-48/13.03.2019 г. От 12:00 ч. в „Дом за пълнолетни лица с психични разстройства“ - местност „Свражен“, землището на с. Миланово ще бъде проведена церемония „Първа копка“.

Основната цел на проекта е осигуряване на съвременна, подходяща и ефективна социална инфраструктура за лица с увреждания на територията на Община Своге, която да допринесе за постигане на целите на Националната стратегия за дългосрочна грижа, както и на общинските стратегически и планови документи, а именно създаване на условия за независим, достоен живот на пълнолетни лица с психични разстройства посредством предоставянето на качествени, достъпни услуги за дългосрочна грижа, според индивидуалните им потребности при постигане на по-добър баланс между качество на услугите и ефективното и ефикасното им предоставяне. Изпълнението на заложените проектни дейности цели също така разширяване и подобряване обхвата на услугите в общността, в това число от резидентен тип, които предоставя Община Своге, осигуряване на по- широк и равен достъп до социалните услуги, оказване на подкрепа, задоволяване на ежедневни потребности на потребителите и техните близки.

От Община Своге напомнят, че подадената инфромация за предстоящото събитие е част от проект: „Изграждане на комплекс за социални услуги за лица с психични разстройства в община Своге“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Община Своге и при никакви обстоятелства не може да се счита, че отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОПРР 2014-2020.

Източник: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук