Предстои четиридесет и петото редовно заседание на ОбС-Костинброд

985 преглеждания

В последния ден от месец май

Четиридесет и пето редовно заседание ще проведе Общински съвет-Костинброд на 31.05.2018 година /четвъртък / от 16.00 часа. То ще се състои в малкия салон на читалище  „Иван Вазов -1947” –  гр. Костинброд, при проект за дневен ред, включващ 23 точки.

Местният парламент ще започне работа с финансови въпроси и такива, касаещи управлението и разпореждането с имоти. Ще бъдат гласувани предложение за Промяна размера на  бюджета за 2017 година; Приемане  проект за четвърта промяна на поименен списък на обектите за придобиване на ДМА, основен  ремонт  и безобектови машини  и  съоръжения  – централна  доставка  с лимитни  средства  за  2018 година и рашифровката на капиталовите разходи,  финансирани от приходи по § 40-00; Актуализация на годишната програма за управление и разпореждане с общинско имущество за 2018 година; както и Приемане на цена за продажба на общински недвижим имот.

Сред останалите решения, свързани с недвижимото общинско имущество, са Предоставяне за безвъзмездно ползване, стопанисване и управление на няколко недвижими имота и Вземане на решение за промяна на трайно ползване на общински поземлен имот с от землището на с.Градец.

Общинските съветници ще трябва да решат и дали да бъде възстановена сума, във връзка с ремонт на електрическа водна помпа, захранваща общинска сграда – НСРЗКА.

Трябва да бъде взето и Решение за изменение на структурата на Общинска администрация – Костинброд, както и дали да бъде създадено общинско предприятие по смисъла на чл. 52 от Закона за общинска собственост.

Одобряване на инвестиционна програма за изграждане на зона за отдих и рекреация в обхвата на язовир „Маслово“, гр. Костинброд и даване на съгласие за създаване на гражданско дружество по ЗЗД между новообразувано общинско предприятие „Водоеми и пазари – Костинброд“ (съкратено ОП „В и П – Костинброд) и търговско дружество със 100 % общински капитал – „НИВА КОМЕРС“ ЕООД с цел реализиране на инвестиционна програма и управление и стопанисване на зоната е следващият въпрос, по който ще се произнесе местният парламент.

Следва Утвърждаване на общинска транспортна схема; Откриване на процедура за възлагане превозите на пътници по автобусни линии от републиканската и общинската транспортни схеми от квотата на община на община Костинброд; Допускане за изработване на проекти за ПУП-ПЗ/Подробен устройствен план – план за застрояване/ за озеленяване и отдих в поземлен имот в м. „Долен рид“, землище на Костинброд, за паркинг в поземлен имот в м. „Умни брег“, землище на Костинброд, за жилищно застрояване в поземлен имот отново в Костинброд, за склад за строителни материали в поземлен имот в местност „Баин твърдак“, землище на с.Петърч, общ.Костинброд и за склад за строителни материали в поземлен в местност „Дупките“, землище на с.Петърч, общ. Костинброд.

ОбС-Костинброд ще даде съгласието си и за безвъзмездно придобиване на недвижим имот.

Заседанието ще завърши с изказвания, питания, становища и предложения на граждани.

EspressoNews