През юни, магията на фолклора ще завладее Костинброд с „Шопски наниз“ 2021

1080 преглеждания

Събитието ще се проведе на площад „Иван Вазов”

Наближава единадесетото издание на международния фолклорен фестивал „Шопски наниз“ - Костинброд 2021. Датите, в които Костинброд ще се потопи във фолклорни ритми и танци са 11, 12 и 13 юни.

Организатори на фестивала са Община Костинброд и местните читалища НЧ „Иван Вазов-1947”, НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1890” и НЧ „Заря-1914”. Певческата и танцова надпревара ще проведе на площад „Иван Вазов”. 

Записването за участие до 31 май 2021 г., като заявката и регламентът ще бъдат качени на сайта на Община Костинброд.
 
Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки!
 
В „Шопски наниз“ могат да участват любителски колективи и индивидуални изпълнители, представящи автентичен и обработен танцов, песенен и/или словесен и обреден фолклор. Всички състави, школи и формации от община Костинброд участват във фестивала извън конкурсната програма.

Заявки за участие приемат до 31.05.2021 г. на адрес: гр. Костинброд пл. „Иван Вазов”, №1, НЧ „Иван Вазов-1947” (За Единадесети международен фолклорен фестивал „Шопски наниз” - Костинброд 2020 и на e-mail: shopskinaniz@abv.bg. Лица за контакти: НЧ „Иван Вазов-1947” - Татяна Кръстанова  - 0721/ 66130, Стойна Таскова - тел: 0888724172, Камелия Георгиева - тел: 0889849632.

За всеки състав или индивидуален изпълнител се подава отделна заявка (всички заявки от една организация не могат да надвишават определеното по регламент време). Изпълненията, които надвишават регламентираното време, ще се прекъсват с определен сигнал и с това изпълнителят ще бъде дисквалифициран. Некоректно подадени заявки няма да се включват във фестивала!
 
Целта на фестивала е да популяризира българския фолклор. Да опазва и съхранява фолклорните традиции и обичаи. Да спомага за развитието на любителското фолклорно творчество. Да насърчава изучаването на фолклор от шопската фолклорна област.

Според своя регламент, „Шопски наниз“ има състезателен характер. Изпълненията се оценяват от професионално жури в областта на фолклора.

Повече за разделите и специфините условия за участие в  „Шопски наниз“ 2021, може да намерите на сайта на Община Костинброд.
 

Източник и снимка: Шопски наниз, Facebook

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук