Призови отличия за групата по класически балет към костинбродското читалище „Иван Вазов-1947“

661 преглеждания

Малките грации участваха в две международни състезания

Групата по класически балет „Fairy Dance“ към костинбродското читалище „Иван Вазов-1947“ спечелиха призови отличия от Международната младежка олимпиада за изкуства и танц и Международния фестивал за популярна музика и танц  на испански език и други романски езици - „Abanico“ 2021. Двете състезания се проведоха на 16 май, в София.

С изпълнението на руски танц, малките грации от Костинброд, спечелиха 2-ро място на олимпиадата за изкуства и танц, в която взеха участие 150 групи от различни страни, сред които: България, Сърбия, Русия, Южна Корея, Гърция и др. 

С изпълнението на испански танц, възпитаничките на треньора Стефан Илиев, спечелиха първо място и златни медали на фестивала „Abanico“ 2021 сред конкуренцията на деца от България, Сърбия, Португалия, Румъния, Испания, Италия, Кипър, Армения и други. 

Занятията по класически балет ще продължат и през лятото в читалище „Иван Вазов-1947“ - гр. Костинброд. Всички деца, които имат желание да се занимават с красивото балетно изкуство могат да се присъединят към групата. За повече информация - 0988800361.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук