Приклюва ремонта на НЧ „Иван Вазов-1947“ в Костинброд

895 преглеждания

Тази есен започват и довършителните строителни дейности по централния градски храм „Св. Мина“

Приклюва ремонта най-голямото читалище в община Костинброд - НЧ „Иван Вазов-1947”.

Община Костинброд извършва довършителни дейности по фасадите на читалището след успешно приключеният проект по Държавен фонд „Земеделие“.

Дейностите, които се изпълниха по проекта с Държавен Фонд „Земеделие“ бяха ремонт на покрив 1393.73 кв. м.; мазилки и облицовки на стрехи и отвори; монтаж на ламаринена обшивка по калкани; монтаж на ламаринена пола по стрехи; монтаж на нови улици и водостоци; демонтаж и монтаж на прозорци, врати и капаци. Подменената дограма е с площ 138.60 кв. м.

Започналите през пролетта ремонтни дейности са към своя край. В момента се измазват и пребоядисват външните стени на сградата на читалището. Всички фасади се възстановяват и се обновява цвета им.

НЧ „Иван Вазов-1947“ е читалище с развита културна дейност. В него се помещават фестивалите „Шопски наниз“, „Кацу Джин Кен“, „Парад на детската забавна песен“, изложби, театрални постановки, народни танци на ТС „Зорница“, най-голямата ни библиотека и не на последно място, именно в него заседава Общински съвет на община Костинброд. Безброй културни и образователни дейности, насочени към опазване на обичаите и традициите на българския народ, разпространение на знания и запознаване на гражданите с ценностите и постиженията на науката, изкуството и културата.

След успешно реализирания, с помощта на общината, инфраструктурен проект по ДФЗ към МЗ, Община Костинброд прави всичко необходимо централната културната обител да придобие нова визия, съответстваща на новия градски площад и паркингите, които бяха направени около читалището. Тази есен започват и довършителните строителни дейности по централния градски храм „Св. Мина“.

EspressoNews

Снимки:Община Костинброд