Приключи третото издание на Международното Ретро Рали в България

1525 преглеждания

26 екипажа се впуснаха в надпреварата на третото издание на Международното Ретро Рали в България с финал в община Костинброд. Състезанието стартира на 9 юни (петък) в 17:00 ч. от площад Княз Александър I в София. В съботния ден стартът бе даден от Националния исторически музей и достигна до общините Ихтиман и Самоков. В последният ден от състезанието автомобилите преминаха през Банкя в посока Брезник, Божурище и финишираха в Костинброд.

Състезанието бе с дължина 438 км, от които 73 км преход. Участие в проявата бяха заявили 26 екипажа, но ралито финишираха 21. Най-старите автомобили бяха модели от 1959 г. – MG A 1600 Mk I и Мерцедес-Бенц 190 D.

Победители в надпреварата станаха пepнишĸият eĸипaж Bлaди Димитpoв и Mими Гюpoвa, които се cъcтeзaвaxa c „Oпeл Acĸoнa A ГT 51“. Наградата на първенците бе връчена от кмета на община Костинброд.

Церемонията по награждаването на призьорите се състоя в НЧ „Иван Вазов 1947” в град Костинброд. За доброто настроение на участниците и гостите на официалната церемония се погрижиха певицата Тони Димитрова и танцьорите от ТС „Зорница".

EspressoNews

*Снимки: община Костинброд