Приключиха три от петте дни на отворените врати в ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“

1121 преглеждания

Седмицата е посветена в голяма степен на професиите в училището

Приключиха три от петте дни на отворените врати в ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“. На 25 април бяха представени животни от различни видове. С любезното съдействие на ИЖН Костинброд, на учениците бяха показани различни селскостопански животни.

Седмицата е посветена в голяма степен на професиите в училището, като с това се дава превес на демонстрации на домашни любимци на ученици (екстериорни преценки на кучета и други дребни животни). Успоредно с това се проведе и готвене със състезателен характер между отбори на ученици от проф. „Ресторантьор“ от 11. и 12. клас. Специален гост в костинбродската гимназия беше шеф Светлозар Георгиев – един от големите български готвачи, който не пести сили и енергия, за да бъде мотиватор на учениците.

„Седмица на професиите – Дни на отворените врати“ в ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ ще продължи до 28 април.

На 27 април, от 12.30 ч., Николина Занева, ученичка от 12а клас ще проведе демонстрация на обучение по общо послушание и аджилити. Представянето ще се извърши с куче порода Австралийско келпи. В рамките на деня ще се проведе и демонстрация на добри ветеринарни практики, от ученици от гимназията.

Денят 28 април в ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ е посветен на „открити уроци“ на преподавателите по общообразователна подготовка.

Източник и снимки: ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ – Фейсбук

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук