Продължават предколедните събития в Костинброд

909 преглеждания

Награждаване, базар и концерт радваха местните

Победителят в конкурса за видеоклип на Община Костинброд и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН), посветен на 1 декември - Световния ден за борба със СПИН, беше официално награден.   

Заместник-кметът на общината Александър Ненов, който е и председател на МКБППМН, връчи ваучер от 150 лева на Жаклин Ангелова. Наградата в конкурса бе осигурени от Комисията. Церемонията по награждаването се състоя по време на втория ден от Коледния базар в Костинброд, на който деца от местните учебни, детски заведения и социални институции предлагат ръчно изработени от тях коледни лакомства и сувенири.

За посетителите на базара имаше и музикален поздрав, който децата от Дневния център за работа с деца на улицата поднесоха с изпълнението на коледни песни. Това бе поредното коледно събитие в общината. Ден по-рано усмивките на местните предизвика и коледният концерт на НЧ „Заря-1914“.

Участие в него взеха възпитаниците на ТС „Зора“ с ръководител Калина Зашева, ДПГ „Шопчета“ и ДВГ „Пеещите“ с ръководител Екатерина Михайлова, Мъжка фолклорна група и Група за автентичен фолклор с ръководител Елена Гатева.

Официални гости на събитието бяха кметът на община Костинброд Трайко Младенов, заместникът му Александър Ненов и Светослава Иванова - директор на ДЦРДУ.

В приветствието си към присъстващите, кметът пожела на всички дейци към читалището да бъдат все така неуморни и будни. Трайко Младенов отбеляза, че успешното развитие на всички читалища на територията на община Костинброд се дължи именно на ентусиазма на самодейците и ръководствата на културните институции. Кметът изрази своята благодарност и за усилията, които те полагат, за да съхраняват и предават българския фолклор на по-младите поколения. В края на обръщението си той пожела весели празници на присъстващите.

Концертът завърши с обща песен, с която на сцената бе извикан Дядо Коледа. Белобрадият старец зарадва с подаръци всички деца, взели участие в Коледния концерт.

EspressoNews