Проект „С волейбол в училище“ в Първо ОУ „Васил Левски“, гр. Костинброд

523 преглеждания

Гости и треньори бяха волейболистите Николай Иванов и Евгени Иванов-Пушката

В деня на християнското семейство, Първо ОУ „Васил Левски“, гр. Костинброд бе домакин на открит урок с лицензирани треньори, съвместно с учителите по физическо възпитание и спорт – Георги Митов и Димитър Димитров, за повишаване интереса на учениците към най-успешния колективен спорт в България. Откритият урок е по проект „С волейбол в училище“, който се осъществява с подкрепата на европейска централа CEV и БФВ.

Гости и треньори бяха волейболистите Николай Иванов и Евгени Иванов-Пушката, който в момента е председател на младежко-юношеския волейбол в БФВ. На спортното събитие присъстваха и председателят на общинската комисия по образование в Общински съвет-Костинброд – Камелия Велкова, която поздрави учениците и им подари топки, и директорът на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Годеч – Полина Петрова, която също приветства присъстващите. Сред присъстващите бяха и учителят по ФВС във Второ ОУ „Васил Левски“, гр. Костинброд – Татяна Великова, представители на обществения съвет, родители и учители.

Директорът на костинбродското училище – Даниела Борисова разказа за проекта „С волейбол в училище“ и неговите цели, след което даде начало на волейболната среща с известните треньори и участниците, седмокласници. Вдъхновени и ентусиазирани децата превърнаха играта в истински спортен празник и си пожелаха да имат по-добри условия за спорт – площадки и спортен салон. „Училището е малко, но мечтите са големи“, каза председателят на ученическия парламент – Яница Божидарова.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук