Професионализъм и всеотдайност на учителите, усех и постоянство на учениците пожела кметът на Своге

1768 преглеждания

В своя поздрав по повод първия учебен ден

С поздравителен адрес, публикуван на официалния сайт на община Своге, кметът Емил Иванов честити първия учебен ден на ученици, учители и родители. Ето и текстът на приветствието:  

Уважаеми учители и възпитатели,
Скъпи ученици,
Мили първокласници,
Уважаеми родители,

На днешния ден по традиция поставяме  началото на новата учебна година в българското училище! И тази година усмивка от празнично настроение огрява лицата ни.

На този ден най-много се вълнуват малките първокласници, които за първи път ще прекрачат училищния праг. От сърце им желая увереност и успех  по нелекия път, който им предстои да извървят!

На Вас - нашите любими учители, пожелавам професионализъм, всеотдайност и целеустременост в благородната мисия, която имате! Да си учител е призвание, не просто професия! Продължавайте с търпение и любов да възпитавате младото поколение с чувство за гордост и почитание пред българската история и самобитна култура!

На Вас, скъпи ученици, желая успех и постоянство в овладяването на знания! Приемете времето в училище като възможност за самоусъвършенстване - то е безкраен извор на познание и подготовка за живота, който Ви очаква след като напуснете класната стая! Почитайте и уважавайте учителите си - те са Ваши спътници и приятели.

Не по-малко днес се вълнуват и родителите! Насърчавайте и обичайте децата си! Подкрепяйте бъдещите им  начинания и бъдете тяхна неизменна опора!

С уважение:
ЕМИЛ ИВАНОВ
Кмет на Община Своге

EspressoNews