Първата зала за лечебна гимнастика за хора 55+ отбеляза своята десет годишнина

1801 преглеждания

Честит празник!

Преди десет години в центъра на София отваря врати „Зала Сердика“ с идеята да се превърне в място за спорт и здраве за хора от третата възраст. Мая Томова и дъщеря й Катерина Лепичева са инициаторите да се основе клуб, в който да се провежда лечебна гимнастика, съпроводена с приятни срещи, чай и други здравословни ритуали. Залата бързо намира своите посетители и се изпълва с живот, гимнастика, танци и още нещо. Приятелства, съвети, разходки, ораганизирани посещения на санаториуми и курорти в страната и чужбина.

На 5 октомври „Зала Сердика“ празнува своята десет годишнина, изпълнена със смях, танци и наздравици от усмихнатите дами, които посещават залата години наред и поддържат своята форма, позитивизъм и дух.

Празникът откри Мая Томова със сантиментална реч, изпълнена с мили спомени: „Отворихме тази зала с надеждата да се превърне в любимо място на възрастните хора за спорт и споделени моменти. След като започнахме с лечебната гимнастика, към екипа ни се присъедини и Краси Петрова, която  води Йога занимания, а след това дойдоха и преподаватели по български народни танци, латино танци, други видове гимнастика, консултации за билково лечение и други. Благодаря на всички, които са с нас през годините и че продължихме да бъдем заедно и през тежките времена на Ковид кризата. Движението е здраве и се надявам да сме здрави и да играем гимнастика още дълги години“.

Дамите, които посещават заниманията са в прекрасна форма, багодарение на комплексните упражнения, които изпълняват с ентусиазъм и дори тинейджърите могат да им завидят на възможностите. Най-възрастната посетителка на залата е на 84 години и без проблем изпълнява упражнения с ластици, гирички, големи гимнастически топки, лицеви опори и коремни преси. 

Информация за залата и дейсностите, които предлага можете да видите тук: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063066530371.

Честит празник от екипа на Еспресо Медия!

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук