Първият концерт в община Костинброд посветен на Великден се проведе в Петърч

1695 преглеждания

Спектакълът донесе на всички присъстващи много усмивки, радост и добро настроение

„Добре дошла, Пролет“, под това заглавие премина тазгодишният великденски концерт в Петърч. В салона на НЧ „Нов живот 1919“ жителите и гостите на Петърч се насладиха на изпълненията на танцов състав „Релакс“ и децата от ОУ „Отец Паисий“. Събитието се проведе с подкрепата на кметство Петърч. Спектакълът изпълни цялата залата в читалището с усмивки, радост и бурни аплодисменти.

Сред гостите на събитието бяха и кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, Борислав Борисов – кмет на село Петърч, д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд, инж. Теодора Гогова и Александър Ненов – зам.-кметове на община Костинброд, общински съветници – Мариана Кръстанова, Мариян Младенов и Димитър Найденов.

Ръководството на читалището, в лицето на секретаря Силвия Миланова, благодари на Община Костинброд за подкрепата към читалището. Секретарят заяви, че благодарение на осигуряването на средства за културен календар, ремонт на детския отдел на библиотеката и постоянната подкрепа за всички инициативи, читалището в село Петърч се развива.

Кметът на община Костинброд поздрави училището, читалището и кметството за общите инициативи и организирането на празничния пролетен концерт и заяви, че Общинската администрация е в процес на подготовка на проект, с който ще се кандидатства за обновяване на сграда на Читалището. Кметът подчерта, че още в рамките на следващата седмица ще бъдат обсъдени и всички поставени въпроси от ръководството на основно училище „Отец Паисий“ в село Петърч и вече е намерено финансиране за подобряване на образователната инфраструктура.

Кметът на Петърч Борислав също поздрави всички участници в концерта и подчерта, че кметство Петърч ще продължава да подкрепя всяка инициатива на училището и читалището. Кметът на Петърч изказа своите специални благодарности към Иван Александров, който със своята работа „пали“ искрата на любовта на всички малки и големи самодейци в читалището към българщината и фолклора.

Празничен концерт ще зарадва костинбродчани в навечерието на Великден. Той е ще се проведе на 12 април /сряда/ от 19.00 ч., в НЧ „Иван Вазов 1947“. В празничното събитие ще се включат и танцовия състав и оркестър при Центъра за култура-Цариброд, Сърбия, с ръководител Далибор Глигоров, както и децата от школата по изкуства „Оскар“. Билетите за събитието са на цена 10 лв.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук