Първият общински парти център в Своге отвори врати

852 преглеждания

Той е създаден по проект „Да създадем детски усмивки“, финансиран по ОПРЧР/ 2014-2020 г.

С празничен водосвет, в края на месец март, официално бе открит първият общински парти център „Детски усмивки“, който се намира в центъра на град Своге в сградата на Народно читалище „Градище-1907“ на ул. Пенчо Славейков № 29.

През целия ден за всички малчугани беше осигурен два часа безплатен достъп, безброй игри, рисунки, интересни занимания и много лакомства. Усмихнатите аниматори посрещаха нетърпеливите за лудории свогенчета, като правеха престоя им в новия детски кът незабравим.

Приветствие към присъстващите направи закестник-кметът на община Своге - Нина Копринджийска, която пожела на екипа на детския център сплотеност, креативност и дръзновение, за да могат да превърнат центъра в място, където децата да прекарват незабравими моменти. Зам.-кметът Копринджийска подчерта изключителната социална значимост на проекта като обърна внимание на факта, че общината от много години е имала нужда от подобно детско средище. Благодарности от страна на всички присъстващи и гости бяха отправени и към кмета на община Своге - Емил Иванов за инициативата, успешното подаване на проектното предложение и финансирането на проекта.

Отварянето на детския център стана възможно благодарение на успешната реализация на проект „Да създадем детски усмивки“, финансиран със средства от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“/ОПРЧР/ 2014-2020 г., процедура BG05M9OP001-1.096 „Детски кътове“. Центърът се ситуира в помещение в градското читалище, което беше напълно обновено, ремонтирано и обзаведено за нуждите на детски кът. В него се предоставят услуги за почасово гледане на деца от квалифицирани служители, преминали специализирано обучение. В субсидирана заетост са включени безработни лица за период от 12 месеца.

Детският център разполага с голямо комбинирано съоръжение, множество играчки на различна тематика, кът за творчество и четене на книги, пространство за танци.

Източник и снимки: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове