Първо ОУ „Васил Левски“ гр. Костинброд отбеляза Европейски ден на спорта в училище

1129 преглеждания

Инициативата бе под мотото „Който тренира - той прогресира“

Първо ОУ „Васил Левски“ гр. Костинброд отбеляза Европейски ден на спорта в училище. Инициативата бе под мотото „Който тренира - той прогресира“ и в нея се включиха учениците от начален и прогимназиален етап.

Проявите се проведоха по предварително изготвена програма от преподавателя по физическо възпитание и спорт - Георги Митов. Различните активности дадоха възможност на участващите ученици да се забавляват, включвайки се в разнообразни спортни игри за всички възрасти.

Учениците от начален етап играха щафетни игри, народна топка, футбол и се включиха в хоротека, а учениците от прогимназиален етап премериха сили в игри на футбол и баскетбол.

Освен победителите, спортната надпревара излъчи и „Спортен талант - откритие“ - Маринела Кирилова от 5 клас и „Толерантен играч“ - Павлин Исмаилов Ходжа от 5 клас.

Възпитаниците на ОУ „Васил Левски“, които бяха на „Зелено училище“ в гр. Лесидрен отбелязаха Европейски ден на спорта в училище с поход.

Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук