Първо ОУ „Васил Левски“ отбеляза Деня на Будителите

510 преглеждания

С интерактивен урок – български език и литература, история и Гражданско образование

На 27 октомври, Първо ОУ „Васил Левски“, гр. Костинброд, отбеляза Деня на Будителите с интерактивен урок – български език и литература, история и Гражданско образование.

Последният препис на Паисиевата история вече върви към края от ученици, учители и родители по инициатива на ученици от факултативни часове „Гражданско образование“. В залата с преписа учителят по история Рая Рашкова проведе чрез електронна презентация викторина за будителите, в която всеки отбор трябваше да познае ликът на съответния будител и да разкаже за неговата дейност. Двата отбора завършиха наравно и чрез „дузпи“ се излъчи победител, като те трябваше да разпознават малко известни будители. Най-много се затрудниха с ликът на Черноризец Храбър.

Във втората част на урока под ръководството на учителя по БЕЛ Анелия Викторова, учениците прочетоха свои стихове и есета, посветени на 1 ноември. Най-трогателни есета прочетоха Павел от 7 клас и Каталия от 5 клас, които с много благородство прочетоха своите творби, посветени на своите учители – съвременните будители.

Интегрираният урок завърши с рецитал по класове – 5, 6 и 7 класове на стихотворението „Отечество любезно, как хубаво си ти“ и песента „Райна Попгеоргиева“, изпята със солист Яница от 7 клас. Директорът на училището – Даниела Борисова, награди най-активните ученици по отбори и призова заедно да допишем преписа в чест на 1 ноември – като го предадем на кмета на община Костинброд за бъдещия музей на града.

На 28 октомври учениците от начален етап отбелязаха 1 ноември като всеки клас разказа за будителите и показа портретите им. Най-силно впечатление направи втори клас с представяне на приказката „Най-ценният плод“.

ФУЧ „Гражданско образование“ – 4 клас под ръководството на учителя Поли Петрова закри честването с мисли за знанието и подаръци за съвременните будители – учителите от Първо основно училище „Васил Левски“.

Текст: Даниела Борисова - директор на Първо ОУ „Васил Левски“

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук