Първо и Второ ОУ „Васил Левски“, гр. Костинброд отбелязаха патронния си празник

1257 преглеждания

Две от училищата в Костинброд, които носят името на Апостола за свобода - Васил Левски, отбелязаха патронния си празник на 19 февруари.

Първо ОУ „Васил Левски“ отбеляза своя патронен празник в навечерието на 165 годишнината си. Празникът започна с урок по родоучение, който бе воден от с режисьора Искрен Красимиров. Той сценично разказа за завета на Левски и неговата вътрешна борба. Урокът завърши със ставане на крака от всички ученици в препълнената зала на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ и с възгласите „Да живее България“.

Тържеството продължи с представянето на всеки клас и класен ръководител - какво за тях е нашето училище, за което „Най-чистата икона - наш патрон е“. Под това мото бяха изказванията на класните ръководители, учениците и родителите. Директорът на училището Даниела Борисова награди всички номинирани в конкурсите, провели се в седмицата посветена на Левски: за краснопис - I клас; за краснопис и правопис - II и III клас; за съчинение „Най-чистата икона - наш патрон е“, проведен от РП-Гражданско образование под ръководството на  Борка Петрова в IV „а“ и IV „б“ класове; за есе на тема „Какво бих му казал, ако Левски беше жив “, проведен в V, VI и VII класове от Анелия Викторова, преподавател по български език и литература

По традиция бе връчена и грамота за „Млад-проспериращ учител“ на  Даниела Гаврилова - класен ръководител на I клас.

В деня на патронния празник на  Второ ОУ „Васил Левски“, директорът инж. Габриела Трайкова даде старт на ремонтите дейности по сградата с поставянето на нова табела за иновативно училище. Второ ОУ „Васил Левски“ е единственото иновативно училище в община Костинброд и четвъртото в София област. Инж. Трайкова обясни на всички присъстващи, че сградата ще претърпи ремонт през настоящата година. Всички гости бяха поканени в новата иновативна стая в основното училище. В същата стая децата творят, рисуват, изработват мартеници и още много други занимания. Едно нещо направи впечатление - дърво изработено от децата, под ръководството на тяхната учителка  Екатерина Михайлова. Дървото се украсява според сезоните, като му предстои в следващия месец да се превърне в пролетно дръвче.

Снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук