РУО с обръщение към учениците, родителите и педагогическите специалисти от Софийска област

767 преглеждания

Надяваме се, че макар и от дистанция, комуникацията с училището и възможността за усвояване на знания, няма да бъдат прекъснати

Във връзка с обявеното извънредно положение на територията на Република България, свързано с въвеждането на противоепидемични мерки за предотвратяване разпространението на COVID-19, със Заповед № РД 01-124 от 13.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването, учебните занятия във всички образователни институции на територията на Софийска област и страната се прекратяват. РУО излезе с обръщение към учениците, родителите и педагогическите специалисти от Софийска област с официално писмо от началника на РУО - София-регион г-жа Росица Иванова:

Уважаеми ученици,
С оглед опазване на Вашето здраве Ви препоръчваме да ограничите максимално присъствието си на обществени места, в които има струпване на хора. Добре е да избягвате физическия контакт при среща с връстници и други хора, от типа близко общуване, ръкостискане, прегръдка, целувки. Приканваме Ви да подържате висока лична хигиена и използвате активно лични предпазни средствата за дезинфекция.

Оставането Ви вкъщи ще ограничи възможността за заразяване от вируса.

Времето у дома може да бъде успешно използвано от Вас за упражняване на преподадени вече уроци, както и за запознаване с ново учебно съдържание, което Вашите учители ще ви предоставят дистанционно е електронна среда по различни канали: чрез обучителна платформа, имейл, групи в социални мрежи и др.

Уважаеми родители,
като отговорни родители първостепенна Ваша грижа и отговорност е да подготвите децата си, като им осигурите лични предпазни средства. При най-малко съмнение за влошаване на здравето им, незабавно потърсете медицинска помощ.

Разчитаме на подкрепата Ви в усилията ни да мотивираме децата да се запознават с ново учебно съдържание, предоставено им в електронна среда, по различни канали от учителите в тяхното училище. Предвид дългия период на преустановени учебни занятия, се надяваме, че макар и от дистанция, комуникацията с училището и възможността за усвояване на знания, няма да бъдат прекъснати.

Уважаеми колеги, директори, педагогически специалисти и непедагогически персонал, в образователните институции,
като хора, упражняващи една от най-благородните професии, вярваме, че любовта към децата и професионалната Ви отговорност към бъдещето на нацията, ще Ви мотивира да направите възможното, за да:
– стигне до всеки Ваш ученик съдържанието на новите уроци;
– като използвате технологичните възможности да подготвите и предоставите за ползване от учениците на различни образователни ресурси, тестове, работни листове и други материали за самоподготовка и упражнения.
– да консултирате и отговорите на въпросите от учебния материал, които затрудняват децата.
– да осигурите здравословни и безопасни условия за работа и обучение в повереното Ви училище и
– предприемете необходимите действия по дезинфекция и почистване с необходимите препарати, консумативи и материали.

Вярваме, че с отговорност и общи усилия ще преодолеем този труден период.
Бъдете здрави и силни!

Росица Иванова
началник на РУО

Министър Вълчев: „Няма да има нулева учебна година“
България забрани влизането на граждани, пристигащи...

Снимка: Pixabay

Информация за коронавирус COVID-19 за граждани:

Актуализирани въпроси и отговори относно новия коронавирус

Подготовка на работното ви място за COVID-19

Препоръки за лица, пътуващи до области и държави с регистрирани случаи на COVID-19

Как да предпазим себе си и околните

Временни насоки за почистване в обекти в контакт с COVID-19, различни от лечебни заведения

Всеки, който има въпроси, свързани с COVID-19, може да ги задава денонощно на информационната телефонна линия на Министерството на Здравеопазването: 02 807 87 57

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук