Регионална библиотека „Христо Ботев“ във Враца отбеляза 65 години от създаването си

765 преглеждания

Калин Каменов: „Днес, успешният човек е четящият и знаещият!“

„През годините едно от нещата, което ни е запазило като народ е четенето. Живеем в един динамичен и модерен свят, с много технологии, които ни помага да бъдем по-гъвкави, но не трябва да забравяме да четем. Ето затова благодаря на всички Вас, които работят в Регионалната библиотека, че са иновативни, но в същото време запазват красотата на българската писменост и слово. Аз смятам, че наша е отговорността да дадем пример на нашите деца и да ги възпитаме в любов към книгата. И днес, моята максима е, че успешният човек е четящият и знаещият. Честит празник!“, каза в приветствието си кметът Калин Каменов на официалното отбелязване на 65 години от създаването на Регионална библиотека „Христо Ботев“ във Враца, което се проведе във фоайето на културната институция.

Информация за дейността на библиотеката представи директорът - Силвия Врачовска. „Започнала с фонд от 7 000 тома през далечната 1954 година, днес библиотеката притежава над 260 000 библиотечни документи от всички отрасли на знанието. Работи с 9 отдела и филиал в ж.к. „Дъбника“. 65 години са напълно достатъчни за превръщането на една институция в място, пълно с живот, пазител на паметта и традициите, готово да поеме предизвикателствата на новия ден. И всичко това благодарение на непрестанната любов към четенето и всеотдайния труд на библиотечните специалисти.“, каза още в словото си директорът Силвия Врачовска.

В рамките на събитието беше открита изложбата „Книга с усмивка“, която представя библиотеката и четенето през погледа на карикатуриста Ивайло Никодимов.

EspressoNews

Снимки: Община Враца