Ръководството на община Костинброд посети вече стартиралата социална услуга “Патронажна грижа” и ЦСРИ “Надежда”

1088 преглеждания

Социалната система е втора по натовареност след здравеопазването

Г-н Трайко Младенов - кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд и г-н Александър Ненов - зам.-кмет на община Костинброд посетиха вече стартиралата социална услуга "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2 и Компонент 3" и Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Надежда“, намиращи се на четвъртия етаж на поликлиниката в град Костинброд. Ръководството на общината беше посрещнато от г-жа Жана Кръстанова - директор на ЦСРИ “Надежда”.

Социалната система е втора по натовареност след здравеопазването. В момента най-важно е да се подкрепят усилията на всяка община и да се обслужват граждани, като им бъде осигурена храна, лекарства и заплащане на административни такси, без да се налага потребителят да напуска дома си. С „Патронажната грижа“ се предоставят услуги в домашна среда с цел да се ограничат контактите между хората и да се спазва социалната изолация, за да се спре разпространението на COVID-19. Подкрепа в дома си ще получат възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване, хора с увреждания и техните семейства и лица под карантина.

Служителите на „Патронажната грижа“ ще доставят в дома им храна, лекарства и други стоки от първа необходимост, закупени със собствени средства /на потребителите/. Нуждаещите се ще получат подкрепа и за заплащането на битови сметки или други неотложни административни услуги. В началото на тази седмица се доставиха и два нови автомобила за нуждите на проекта. А от 11 май наетите служители заеха своите работни места в два офиса в поликлиниката. В „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3“ работят диспечер, домакин, четири социални работника и двама шофьора.

На края на визитата се посети манипулационната на първия етаж, в която през изминалия месец се смениха старите прозорци с PVC дограма.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук