С грандиозно спортно шоу откриха новоизградената ограда на стадион „Бенковски“ в Костинброд

2774 преглеждания

С грандиозно спортно шоу откриха новоизградената ограда на стадион „Бенковски“ в Костинброд. Събитието на 27 май включваше множество официални гости, забавна програма и разбира се – футбол.

Обръщайки се към присъстващите, кметът на община Костинброд Трайко Младенов заяви, че спортът е приоритет за местната власт и именно затова постоянно се търсят възможности за инвестиции и подкрепа, а пример за доброто партньорство между общината и частния сектор е именно стадион „Бенковски“.

Спортното съоръжение вече разполага с модерни съблекални, съдийска стая, сервизни помещения и паркинг за автомобили. В резултат на направените инвестиции, изграденото основно футболно игрище отговаря на стандартите за провеждане на общински, областни и дори национални футболни дербита.

Възстановени са изцяло бетонните пейки от двете страни на стадиона, старите опасни дървета са премахнати и по дигата на целия стадион са насадени млади дръвчета. От горната страна на стадиона, в посока кв. Маслово, е изграден допълнителен път с чакълова настилка. Стадионът вече е с два официални входа към двата сектора.

Новата ограда на стадион „Бенковски“ е с допълнение 500 м., като е изпълнена с метални колове и ограждаща мрежа с PVC покритие. По цялата дължина на оградата е има стоманобетонова рандбалка с височина 30 см.

Кметът съобщи, че тепърва предстоят още подобрения, сред които изграждането на фитнес на открито, осветление на стадиона за вечерни тренировки, боядисване на реновираните и възстановени пейки и видеонаблюдение.

Новата придобивка беше осветена от отец Крум, след което символично лентата прерязаха  кметът Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев- председател на Общински съвет, заместник-кметът на Костинброд Любен Кънчев и председателят на  ОФК ”Костинброд“ -  Александър Гидионов.

Невероятния тандем – Мишо Дюзев и Иво Райчев - дългогодишни спортни водещи и партньори в сутрешния блок на "Дарик кафе" по Дарик Радио приветстваха гостите на събитието и дадоха програмата, която започна с изпълнение на малките мажоретки от Първо ОУ “Васил Левски“, гр.Костинброд. След тях се изявиха децата от група за автентичен фолклор и мъжка фолклорна група към Народно читалище „Заря- 1914“, последва песен на Емил Пепелярски, заедно с Ангелина и Николета Андонови.

Встъпителната програма завърши с тренировка на малките футболисти на ОФК ”Костинброд”, с треньор Костадин Кръстанов, които получиха и награди от „Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани“.

Кулминацията настъпи със старта на двубоя между мъжките отбори на „Кока Кола ХБК” и ОФК ”Костинброд”. Иво Райчев влезе като съдия на футболната среща, а Мишо Дюзев се зае с коментара на мача.

След изключително оспорван двубой, завършил с резултат 3:3, победителят беше определен с изпълнение на дузпи, а именно – отборът на „Кока Кола ХБК“.

Освен с дербито, публиката се забавлява с шегите на Димитър Туджаров-Шкумбата и  викторина.

В края на церемонията кметът на Костинброд връчи почетна значка с герба на общината на г-н Александър Милушев - директор на бутилиращия завод в Костинброд и Мишо Дюзев от Дарик радио, изказвайки своята благодарност за приноса им за реализирането на празника.

EspressoNews