С две постановки Драматичен театър Монтана ще гостува в Сливница

1918 преглеждания

С две постановки Драматичен театър Монтана ще гостува в Сливница

Драматичен театър „Драгомир Асенов“ Монтана ще представи две театрални постановки в Народно читалище „Съзнание 1907“  гр. Сливница.

Нa 14 април /събота/ от 11:00 часа, пиесата за деца „Състезание чудно с петле ранобудно“ ще зарадва най-малките любители на театъра в Сливница.

От 18:00 часа ще бъде представена постановката „Мистерията Дон Жуан“, която е най-новото заглавие в репертоара на  драматичния театър.

В основата на представлението стои пиесата от Анатолий Крим „Завещанието на целомъдрения женкар“.

Монтанският театър беше първия в страната, който представи на българската публика драматурга Анатолий Крим и неговата пиеса.

Днес, десет години по-късно, Монтана отново ще занимае публиката с проблемите на Дон Жуан. Но, днешния прочит на пиесата е по-различен, по-аналитичен и различен от наложените шаблони.

Днес „Дон Жуан“ е по-стар, по-мъдър, по-целеустремен, дори донякъде и отнесен в сферата на философията. Днешния Дон Жуан, дори и по-стар, разкрива напълно своята душа пред публиката.

Режисьор на „Мистерията Дон Жуан“ е Минчо Събев, художник е Тодор Деков. В пиесата участват: Любомир Бояджиев, Тихомир Иванов, Димитрина Проданова и Асен Таков.

Билети за детската постановка са на стойност 4 лв., а за постановката „Мистерията Дон Жуан“ са на стойност 6 лв и могат да бъдат закупени в канцеларията на читалището, всеки делничен ден.

EspressoNews

Снимки: theatremontana.blogspot.bg