С концерт на Павел и Венци Венц и Михаела Филева завършиха честванията по повод 45 години град Костинброд

849 преглеждания

Гости от страната и чужбина уважиха празника на града

Кулминацията на тържествата по случай празника на град Костинброд се състоя на 17 септември - денят, в който християнският свят почита светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София. Редица гости от страната и чужбина уважиха 45-годишнината от обявяването на Костинброд за град, която бе отбелязана с редица инициативи, културни и забавни прояви.

Финалът на честванията започна в 20:00 ч. на площад „Иван Вазов“ в град Костинброд, където пред многобройната публика най-напред бяха изчетени поздравителните адреси, получени за 45-тата годишнина на град Костинброд. Сред тях бяха такива от Националното Сдружение на общините в Република България /НСОРБ/, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Областния координатор на ПП ГЕРБ за София област, Синдикат на българските учители, Държавна агенция за метрологичен технически надзор, ДФ „Земеделие“-РА и „Максима България“ ЕООД - Т маркет.

Последваха обръщенията на кмета на Костинброд, изпълнителния директор на Кока Кола ХБК, с чиято подкрепа бе организиран празника, председателя на ОбС-Костинброд и заместник-министъра на туризма Любен Кънчев, който бе сред официалните гости.

„Уважаеми жители и гости на община Костинброд. Честити 45 години, град Костинброд! 45 години на просперитет, напредък и развитие! Успоредно с развитието на бизнеса и индустриалните зони, Костинброд става все по-притегателно място за живеене. Благодаря на гостите, че ни уважиха и благодаря на всички тук присъстващи костинбродчани, че днес заедно празнуваме празника на град Костинброд! Бъдете здрави!“, завърши кметът на Костинброд

Преди обръщението си Трайко Младенов покани на сцената и своите заместници Александър Ненов, инж. Габриела Георгиева и инж. Теодора Гогова, председателят на ОбС-Костинброд д-р Атанас Тенев, всички общински съветници,  Николай Павлов - зам.-министър на младежта и спорта, Росица Иванова - началник на Регионално управление на образованието - София регион, Андрей Иванов - кмет на община Драгоман, комисар Георги Иванов - директор на РДПБЗН-София и Владица Димитров - кмет на община Цариброд, Република Сърбия.

След речта на Трайко Младенов, Юрг Буркхалтер също отправи своите приветствия към присъстващите, а Любен Кънчев поздрави от името на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Кметът на Костинброд връчи на заместник-министър Кънчев плакет „45 години град Костинброд“ за принос и заслуги за развитието на общината. Последва връчването на наградите на спечелилите в тазгодишното издание на конкурса „Млад поет“, който се организира за поредна година от Общинския съвет в Костинброд. Д-р Атанас Тенев награди лауреатите и също отправи своите поздравления за празника.

Първото място бе отредено за Моника Георгиева. Втора се нареди Цветелина Тодорова, а бронзовото отличие отиде при Веселина Василева

Мероприятието уважиха и Саша Златанов - председател на българско малцинство за община Бабушница, Барт Невеянс - белгийски партньор на акционерно дружество „Костинброд ЕКО“, представители на бизнеса от община Костинброд, Пламен Белчев - представител на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, който получи от кмета на община Костинброд стъклен плакет „45 години град Костинброд“ за принос и заслуги за развитието на общината, секретари на читалища, директори на центрове, училища и детски градини.

Програмата продължи с двучасовото музикално шоу на изпълнителите Павел и Венци Венц и Михаела Филева, които зарадваха трите хиляди души на площад „Иван Вазов“ с най-големите си хитове.

Празнична заря освети небето над Костинброд в края на вечерта и постави финал на тазгодишните чествания за празника на града.