С концерт на рапъра 100 Кила завършиха честванията по повод 46 години град Костинброд

1282 преглеждания

Гости от страната и чужбина уважиха празника на града

Кулминацията на тържествата по случай празника на град Костинброд се състоя на 17 септември - денят, в който християнският свят почита светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София. Редица гости от страната и чужбина уважиха 46-годишнината от обявяването на Костинброд за град, която бе отбелязана с редица инициативи, културни и забавни прояви.

Финалът на честванията започна в 19:30 ч. на площад „Иван Вазов“ в град Костинброд, където пред многобройната публика водещият на събитието Ники Дограмаджиев изчете поздравителните адреси, получени за 46-тата годишнина на град Костинброд.

Водещият покани на сцената Трайко Младенов - кмет на община Костинброд, Милена Завалова - директор „Производствени центрове“ в Кока-Кола, д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд, Александър Ненов, инж. Габриела Трайкова и инж. Теодора Гогова - зам.-кметове на община Костинброд и официалния гост, народния представител Николина Ангелкова.

Кметът на община Костинброд откри празничната програма с думите: „Честит празник! Днес е изключително силен християнски празник - Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София. Нека си пожелаем тези добродетели никога да не ни напускат. Днес е празника и на град Костинброд. През последните 10 години Костинброд ни доказа, че е един от най-бързо развиващите се градове и общини - не само в София област, но и в България. Това го показваме и днес! С богатия ни културен живот, с това че днес сме се събрали заедно на площад „Иван Вазов“.

След речта на Трайко Младенов, своите приветствия към присъстващите отправиха и Милена Завалова и Николина Ангелкова.

Празникът на Костинброд уважиха и зам.-министъра на образованието и науката Таня Михайлова, зам.-министъра на туризма  Любен Кънчев, гости от Република Сърбия, представители на бизнеса от община Костинброд, Пламен Белчев и Петя Александрова - представители на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, Началникът на РУО София-регион Росица Иванова, комисар Георги Иванов - директор на РДПБЗН и др..

Председателт на Общински съвет-Костинброд връчи наградите от тазгодишното издание на конкурса „Млад поет“ Първото място бе присъдено на Йоана Василева от гр. София, със стихотворението „Една“. На второ място се нареди Бейшан Яфес от гр. Исперих със стихотворението „България“, а бронзовото отличие отиде при Деница Пенкова от гр. Дряново със стихотворението „Морето в мен“.

Програмата продължи с двучасовото музикално шоу на рапъра 100 Кила, който зарадва публиката на площад „Иван Вазов“ с най-големите си хитове.

Празнична заря освети небето над Костинброд в края на вечерта и постави финал на тазгодишните чествания за празника на града.

Снимки и видео: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук