С нова спортна площадка започна учебната година в село Реброво

2767 преглеждания

Заместник-кметът на Своге присъства на откриването

Заместник-кметът на Община Своге инж. Валентин Михайлов откри учебната година и нова спортна площадка в ОУ „Д-р Петър Берон“ в село Реброво. Сред останалите гости на празника бяха още кметът на селото Георги Петков, общественици, местни жители.

В рамките на церемонията инж. Михайлов поднесе приветствие от свое име и от името на кмета на Община Своге Емил Иванов на учителския колектив, на всички ученици и техните родителите, пожелавайки успешна и ползотворна учебна година. Тържеството продължи с литургия за здраве и късмет, отслужена от отец Стефан.

Учебната 2018/2019 година стартира с нова придобивка за учебното заведение - модерна спортна площадка, разположена в двора на училището. Съоръжението ще допринесе за правилното формиране на двигателната култура и физическото възпитание на учениците и младите хора. Децата бяха нетърпеливи да изпробват площадката и не пропуснаха първата възможност да поспортуват на новата придобивка. Друг подарък за възпитаниците на ОУ „Д-р Петър Берон“ бяха футболни топки и екипи за спорт от името на кмета на Своге.

Инж. Михайлов използва посещението си в Реброво, за да инспектира и ремонтираната през летния сезон детска градина в селото. Най-малките могат да се радват на обновени спални помещения и кътове за игра. Заедно с директора на детската градина Анелия Стоянова, бяха обсъдени нови възможности и последващи стъпки за по-нататъшно обновяване на детското заведение.

EspressoNews