СК „Божурище“ с медали и отлично представяне на турнири по джудо

2748 преглеждания

Два комплекта медали спечелиха състезателите от турнири в Прилеп и Габрово

С два комплекта медали се завърнаха състезателите на СК „Божурище“ от турнирите по джудо в Прилеп и Габрово.

Седем състезатели, представиха спортния клуб на международния турнир по джудо за подрастващи, който се проведе на 6 октомври, в гр. Прилеп, Северна Македония. В надпреварата взеха участие над 320 състезатели от над 20 държави.

Възпитаниците на старши треньора Мирослав Владимиров и помощник треньора Траян Русинов завоюваха злато, сребро и бронз от престижния турнир.

Самоел Кавасян спечели първо място и стана шампион в категория 50 кг. Среброто отиде при Юлиана Русинова в категория 36 кг, която игра оспорван финал, продължил с допълнително време. Бронзовото отличие спечели Анджелика Ангелова в категория 55+ кг.

Силно представяне и заявки за бъдещи медали направиха и Денислав Костадинов, който се класира на пето място в своята категория, както и Теодор Кацарски в категория 46 кг и Здравко Станев в категория 60 кг. Своят дебют на състезание направи друг възпитаник на клуба - Камен Петров, който се състезава в категория 42 кг.

Пълен комплект медали завоюваха младите джудисти и от турнира по джудо за подрастващи в Габрово. Спортната надпревара се проведе на 12 и 13 октомври в града. Борбите се водиха в четири възрастови групи, а срещите се играха на три татамита в спортна зала „Орловец“. Участваха над 300 състезатели от 32 клуба от цялата страна

След оспорвани битки и силна конкуренция Юлиана Русинова взе златен медал в своята категория. Сребърното отличие в категория 46 кг спечели Теодор Кацарски, а бронзовият медал за клуба донесе Анжелика Ангелова.

На младите спортисти от СК „Божурище“ им предстои участие и в международния турнир по джудо за Купа Перник, който ще се проведе на 25 октомври, в зала „Борис Гюдеров“, а днес специален гост на клуба ще бъде световения шампион, вице европейски и многократен шампион на България по джудо и самбо - Ашот Мартиросян.

Тренировките на клуба се провеждат всеки вторник и четвъртък от 18:00 ч. в залата до черквата в Божурище. Допълнителна информация може да получите от треньорите на тел.: 0887944010 Мирослав Владимиров и 0887944010 Траян Русинов.

EspressoNews

Снимки: СК Божурище