Своге отпразнува 55-годишнината от обявяването му за град

1235 преглеждания

Съзвездие от музикални изпълнители изгря на свогенската сцена за празника на града

С тържествен концерт общинското ръководство отбеляза 55-годишнината от обявяването на Своге за град. Цяло съзвездие от едни от най-обичаните музикални изпълнители на българската естрада, рок и поп-фолк музика изгря на свогенската сцена, на 29 юни. Началото на празничния концерт бе поставено точно в 19:00 ч., където на градския площад, водещият от Радио „Фреш“ Тео Койчинов приветства с добре дошли жители и гости на Своге ипожела от името на кмета на общината Емил Иванов за здраве, благоденствие и късмет. Приветствие отправиха и официалните гости на празника Негово Превъзходителство Шаул Камиса Раз - бивш Посланик на Държавата Израел в Република България и Максим Фьодоров - представител на муниципалното образование Кириши, Ленинградска област - побратимен на Своге град. Присъстваха делегации от Република Сърбия - Белград и Бела Паланка и Република Северна Македония. 

Специални благодарности бяха изказани от общинското ръководство на младата спортна звезда по таекуондо от СК „Кондор 2000“, гр. Своге Елина Крумова, която стана европейски и държавен шампион по таекуондо за 2019 г. на провелото се  от 21 до 24 март в София първенство, където участваха малко над 2000 от най-добрите таекуондисти на Европа. Елина стана Европейска шампионка при децата в категория до 27 кг, като зад гърба си остави представители на държави като Гърция, Украйна, Франция и други. Специален подарък - чисто нов екип по таекуондо бе подарен на Елина от заместник-кмета по култура и образование Нина Копринджийска.

Стартът на забавлението и танците беше поставено от младата свогенска надежда и финалист от „Гласът на България“ Стан, който впечатли публиката с мелодични, забавни и бързи парчета. След него на сцената изгряха обичаните звезди на българската естрада „Тоника Домини“. Красимир и Виолета Гюлмезови и Ева Найденова изпяха за свогенската публика най-обичаните песни от дискографията на групата. След тях на сцената се качиха музикантите от легендарната група Д2, които изпълниха най-известните си рок парчета. Финалът на грандиозното шоу постави поп-фолк изпълнителката Преслава, която заблестя на сцената в 22:00 ч. По традиция вечерта завърши с озаряването на небето над Своге от светлините на уникалната празнична заря под звуците на „Многая лета“.

EspressoNews

Снимки: Община Своге