Своге се преклони пред Апостола на свободата - Васил Левски

648 преглеждания

С възпоменателна церемония с ритуал по поднасяне на цветя и венци, в Своге, бе почетена паметта на Апостола на свободата - Васил Левски. Събитието по повод 149 години от гибелта на Васил Иванов Кунчев се състоя на 18 февруари от 11:30 ч., пред паметника на Апостола и беше организирано от Община Своге, Национален съюз „Единение“ и Народно читалище „Градище 1907“.

На събитието присъстваха заместник-кметът на община Своге - Нина Копринджийска, председателят на Общинския съвет - Веселин Запрянов, ученици и учители от НУ „Д-р Петър Берон“ и ПГ „Велизар Пеев“, граждани. Всички те отдадоха почит към паметта на Дякона, а най-малките, първокласниците, показаха наученото за Героя.

„И днес, Апостолът е история, легенда, символ и неговият път остава пример. Присъствието на толкова много деца на площада днес носи надеждата, че Левски ще има място и в съвремието не само на нашите потомци, но и на техните деца и внуци, на всички ония, които ще водят България! Поклон пред делото на Апостола на българската свобода!“.

Източник и снимки: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук