Седмицата на гората в Костинброд продължи със залесяване около стадион „Бенковски“ и в Първи район

1983 преглеждания

Продължават инициативите, с които община Костинброд отбелязва Седмицата на гората 2017.  

На 7 април над 80 фиданки бяха засадени в Първи район на града и край огражденията на стадион „Бенковски“ в кв.Маслово. В акцията взеха участие децата от Дневен център за работа с деца на улицата и Центъра за обществена подкрепа „Промяна“, заедно с техните ръководители г-жа Светослава Иванова и г-жа Анастасия Попова, които залесиха склона на ул.“Люлин“.
Към засаждането на дръвчетата в Първи район на Костинброд се включиха служители от Общинската администрация, както и екипът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция с директор г-жа Анна Ананиева.

В късния следобед широколистни дръвчета посадиха децата от ОФК “Костинброд 2012“, като в залесяването участваха и техните родители, както и треньорите на клуба г-н Александър Гидионов, г-н Костадин Кръстанов и г-н Людмил Зарев. Те научиха как занапред да пазят и да се грижат за посадените от тях дръвчета и изразиха надежда общите им усилия да допринесат за облагородяването на района на стадион „Бенковски”

Кметът на Костинброд г-н Трайко Младенов благодари на Териториално поделение „Държавно горско стопанство Сливница”, което спомогна отбелязването на „Седмицата на гората” в общината да бъде толкова мащабно, както и на професионалният озеленител г-н Мирослав Маринов, подготвил засаждането на дръвчетата през цялата кампания.
Кметът на община Костинброд, заедно с председателя на Общинския съвет д-р Атанас Тенев също през целия ден участваха активно в залесяването на избраните локации в общината.

EspressoNews