Седмичен хороскоп за 17- 23 февруари: Мощен стимул да постигнем мечтите си

1671 преглеждания

Марс транзитира през зодиакалния знак Козирог и ще ни подтикне да действаме упорито

Още от началото на седмицата Марс вече ще транзитира през зодиакалния знак Козирог, от този сектор той ще ни подтикне да действаме упорито, да изграждаме една цялостна стратегия, за да постигаме върхови постижения в кариерното си развитие и не само - това могат да бъдат практични приоритети, много добре премислени, които ще доведат до вид стабилизация на различни нива в живота, но общо- водещи до по-добър социален статус.

Марс в Козирог е в една от най-добрите си позиции, според астрологичната терминология тук той „екзалтира“ и не случайно, а защото е концентриран върху стойностното, когато могат да се мобилизират всички енергийни ресурси на човек в съчетание с натрупан опит, който се канализира в оптимално подходяща посока, пише horoskop-astrom.

И така, през настоящата седмица ние ще усетим това влияние като мощен стимул да се доберем до онова, което силно желаем. В повечето случаи това ще бъдат чисто финансови постъпления, например - да се повишат доходите като се преговаря за тях, отстояват се твърдо интереси, а също- като се направят ясни равносметки- кое е целесъобразно и носи облаги, така че ще действаме, за да постигнем обогатяващ резултат и мнозина ще успеят, всъщност - това ще е отличен тест - кой и в каква степен може да материализира желанията си чрез натрупан авторитет, твърдост, постоянство, само-контрол, самодициплина. Тези качества сега ще се проявят и ще ескалират при всеки, вероятно ще има и външни стимули за това, но победители и най-големи постижения ще имат онези, които по природа са по-амбициозни и готови да дадат всичко от себе си, за да се изкачат по йерархичната стълбичка, подобрят начина си на съществуване. Не можем да очакваме подаръци, но заслужени резултати - да. В по-глобален аспект тази аспектация предразполага към инициативи на влиятелни, власт-имащи персони и управленски, държавни структури, които ще имат позитивен ефект върху финансовото ни състояние. Някой от шансовете за облагодетелстване и вид стабилизация ще застават спонтанно на пътя ни, понякога и по един изненадващ начин.

На 19 февруари Слънцето преминава в Риби- приключва една година и преди пролетното равноденствие повечето от събитията се движат предимно по инерция. Все пак в периода на Риби мнозина ще „оберат плодовете“ на онова, което са посели, вероятно и в по-далечното минало. Предстоят развръзки през тази седмица, още повече, че Луната почти през цялото време е намаляваща.

Усещайки, че нещо изтича като възможности някой от нас ще се мобилизират още повече, за да не пропуснат да хванат последен „влак“ в избраното направление и ако реагират по-горе описания начин, натрупали са вече позитиви, избрали са подходящото направление, тогава действително ще получат своеобразна награда, могат да сбъднат съкровено свое желание. След 19 февруари и до края на седмицата интуицията, креативността ще си партнира с организираността и разсъдливостта, усещането, че се движим напред и нагоре - ще ни стимулира още повече, ще допринася за вярата в собствените способности. И така, периодът е отличен да подействаме позитивно на материалното си състояние, като намерим начин да повишим доходите си, ако условията на труд не го позволяват, тогава това може да стане чрез сътрудничество или пък добър разчет на приходи-разходи, също - не е изключено да се доберем до внезапни постъпления, включително и алтернативни, допълнителни, разбира се - след като направили нещо в тази посока, звездите ще дадат „зелена светлина“.

В любовта - можем да разчитаме на стабилизация във връзките, повече хармония и разбирателство, особено, ако партньорите се обединят около общи перспективи на развитие, помагат си, това е напълно възможно. Започнати романтични отношения обещават да бъдат надеждни, дълготрайни, но може да се крепят повече върху вид практични оценки и не толкова - страст, романтика и т.н.

На 23 февруари предстои Новолуние, което е в зодиакалния знак Риби, в първите градуси - „от корен“ ще преобразим живота си като сбъднем своя съкровена мечта или пък, ако трябва нещо да остане зад гърба ни /все пак Риби е последният зодиакален знак/, то този процес ще стартира, но при така поставени астрологични показания - ще има компенсации, варианти и ние ще ги открием по един вдъхновяващ, креативен начин.

Овен

Още от началото на седмицата вашият покровител Марс ще транзитира през Козирог и ще усили амбициите ви в пъти, както и волята, самодисциплината, способността ви да се концентрирате върху по-значими цели, които могат да се материализират и трайно закодират в по-добрия ви социален статус. От 17 февруари и до 30 март вие ще направите пробив в избрано от вас направление, можете да се изкачите по йерархичната стълбичка или да извоювате своеобразна победа, да се справите с повишена конкуренция, да утвърдите имиджа и авторитета си. Едва ли ще си позволите някакво отпускане през следващия около месец и половина, но успехите, до които се доберете после ще се развиват почти по инерция и ще ви влияят до края на годината, а може и много по-дълго, да кажем - през идните около две години и половина. Сега, на този етап – пред вас се разкриват шансове да увеличите доходите си, чрез паралелни или допълнителни източници за печалба или пък това е следствие на подкрепа от страна на хора, с които взаимодействате, или- всички ваши усилия до този момент започват да дават положителни резултати.

Действате целенасочено и доста продуктивно, имате шанс да сбъднете съкровена мечта. Ако през тази седмица не ви е достигнало време за това, тогава- може да се възползвате от „приливната вълна“ на Новолунието на 23 февруари, което пак така ще ви подкрепи в тази посока - да сбъднете съкровена мечта или пък да се ориентирате към алтернативи на развитие, при условие, че настоящото не ви удовлетворява.

Любовта е на заден план или може да се заздрави чрез общи и обогатяващи цели.

Телец

През настоящата седмица вашата популярност постоянно ще се усилва, това може да е следствие на собствената ви повишена социална активност и инициативност или на подкрепа от страна на влиятелни личности, важни за вас хора. В друг случаи и по различни поводи все повече ще ви се налага да се доказвате в колектив, но сега звездите ви подкрепят, дават ви шанс да разширите кръга на вашето влияние, спечелите все по-широка опека и вид одобрение.

За целта- самите вие ще се стремите да общувате и с хора извън близкото ви обкръжение или подобни личности, стоящи далеч от ас ще ви оказват подчертано силно влияние и в повечето случаи ще ви помагат ще ви стимулират да се развивате.

През идния около месец и половина вие можете да разчупите границите на възможното пред вас по горе-описания начин, също като пътувате, повишавате знанията си, демонстрирате висока квалификация.

На този етап следва да се каже, че вашият креативен, изобретателен подход- ще разкрива внезапни, дори изненадващи шансове за развитие, това важи предимно за родените през пълви деканат, но и всички останали в различна степен.

На този фон- мнозина от вас ревизират чувствата си или не изразяват в пълна степен всичко, което чувстват, а някой- може да са привлечени от тайна любов или такава, която е с личност твърде различна от тях самите. Е, подобни отношения ще имат по-бурно развитие през тази седмица, посоката много зависи от това - какво вие искате всъщност.

На 23 февруари предстои Новолуние, което ще продължи да действа в посока да обновите обществените си позиции, да преумножите или заздравите важни за вас връзки.

Близнаци

Навлизате в много важен период относно кариерното ви развитие и в този процес ще можете да извършите положителни трансформации, да превъртите някой предизвикателства в полза, това ще бъде следствие на собствения ви адаптивен и креативен подход, съответно - подкрепа /финансова или морална/, до която успявате да се доберете от страна на личности, които пряко влияят на обществения ви статус. Сега, ако една врата е затворена пред вас, тогава друга и алтернативна рязко може да се отвори, отново като вариант- следствие на минали ваши и стратегически действия вие успявате да осъществите таен проект, замисъл, мечта.

Вашият покровител Меркурий вече е ретрограден, така че ще ви подтиква да анализирате ваши стари решения, реакции и инициативи, които пряко се отразяват на кариерното ви развитие или репутация като минимум. Сега имате шанс да поправите евентуални грешки, да наваксате с пропуски, дава ви се втори шанс.

Не са изключени и развръзки или показателни събития, пак така - като последица на онова, което сте предприели до този момент.

Ако не всичко ви удовлетворява, тогава ще можете да рестартирате с Новолунието на 23 февруари, да  „посеете семена“, които ще дадат отлични плодове след около две седмици или ще ви радват, ще ви помогнат да сте по-успешни и през следващите месеци…

На този фон получавате широка подкрепа от страна на колектив, в който съществувате, но колкото и добронамерени да изглеждат определени персони, те не винаги ще действат във ваш интерес и дори могат да предизвикат загуби, така че внимавайте на кого се доверявате, тенденцията ще се усили в края на тази седмица и до края на февруари.

Рак

Вашите амбиции растат, както и възможностите пред вас. Вие можете да получите шанс да разчупите границите на възможното пред вас чрез реални пътувания, общуване с хора извън близкото ви обкръжение, като демонстрирате висока квалификация или перманентно обогатявате вашите знания, това ще се оказва особено полезно.

Ако се възползвате от всичко или поне част от горе-изброеното, тогава в края на март и началото на април, вие ще можете да извършите своеобразен скок - напред и нагоре към вашите мечти и желания, вашият социален статус, бъдещи перспективи на развитие качествено ще се променят, но положителната посока и мащабът на постиженията се оформя сега и през идните около две седмици.

На този фон- в живота ви все по-важна роля започва да играе някаква енергична и много инициативна персона. Това може да бъде ваш партньор-личен или делови, може да е друг, който пак така има силно въздействие върху вектора ви на развитие.

На този етап, следва да се каже, че вие можете и дори трябва да се възползвате от помощта, одобрението и подкрепата на подобна персона, това ще се окаже шанс за доста благотворно сътрудничество.

Ако пък сте сами- едно приятелство ще може да прерасне и в нещо повече.

Можете да получите подкрепа и одобрение, което внезапно, бързо да промени обществените ви позиции и то в по-благоприятен за вас аспект или пък- шансовете на различни нива от живота, бъдещите ви планове се разширяват следствие на тази подкрепа…

Ако искате, ще се сдобиете с по-голяма популярност, със съответните позитивни тенденции.

Лъв

Навлизате в силно трансформиращ период, през който ви се дава шанс да превъртите евентуални предизвикателства в полза и да спечелите от това или реално да повишите доходите си, ако условията на труд го позволяват, действате в тази посока или пък решите да прелистите нова страница.

Ключът към успехите ви и повишаване  на благосъстоянието ви сега и през идния около месец и половина се крие в условието да се доберете до подкрепа, одобрение от страна на влиятелни личности, но може и да са официални и държавни структури, например, да уредите финансови документи, данъци и т.н.

През настоящата седмица много възможности ще застават внезапно и изненадващо на пътя ви, могат да преобразят социалния ви статус, но случващото се няма да е случайно, а следствие на минали ваши инициативи, които сега се увенчават с успех.

Ако все нещо не ви достигне, за да реализирате желанията си и да подействате положително на онова, което имате - общо, тогава ще имате право на втори опит с Новолунието на 23 февруари, но вероятно то ще изисква да промените стратегията, да преосмислите минали решения, които не водят до очакваната опека, постъпления и т.н. или пък - ще се наложи да направите важен избор и да се прехвърлите на нови релси на развитие, в повечето случаи трансформациите ще бъдат доста подкрепящи за вас.

На този фон - ангажиментите ви растат, през тази седмица сте доста дейни и пробивни, налагате си повече само-контрол и дисциплина, концентрирате се върху по-значими приоритети и с дългосрочно отражение, отново- върху професионалната ви реализация, може и да пренаредите приоритетите си така, че да бъдете по-ефективни или пък - това да има по-добър ефект върху тонуса и физическото ви здраве.

Дева

Все по-важна тема за вас ще бъдат въпроси, които се отнасят до партньорски отношения-лични или делови, до взаимоотношения, които са важни за вас, близки до сърцето ви във всичко горе-изброено сега имате шанс да извършите положителни преобразувания, например - да заздравите връзки, да ги превъртите на едно по-позитивно ниво, така че да сбъднете ваша съкровена мечта, да получите морално удовлетворение.

Все пак и на този фон - вие може да се връщате назад към миналото и да преосмисляте взети решения, пак така отнасящи се до приоритетни за вас контакти. Причините могат да бъдат и в промененото поведение на отсрещната страна, която вие сега може да виждате с „нови очи“.

В оптимален вариант - случващото се ще поправи евентуални недоразумения, със съответните последици. Ако имате пораснали деца, то те също могат да се превърнат в повод за гордост, радост и т.н., дори и да изискват повече внимание и подкрепа от ваша страна на този етап.

Ако проявявате по-висока инициативност в посока - сдобиване с популярност и получаване на вид одобрение, тогава вероятността да постигнете успех е повече от голяма. Вероятно не всяко постижение ще е устойчиво, но ще бъде стъпка в правилната посока.

Ако нещо не ви достигне, за да изпитате пълно удовлетворение, тогава можете да се възползвате от Новолунието на 23 февруари, така че да обновите важни за вас отношения и плодовете ще се появят не по-късно от две седмици, но ще ви радват дълго.

Звездите ви подкрепят силно да демонстрирате и разгърнете потенциала си, да получите оптимално добри резултати, възползвайте се от тази опека по адекватен начин.

Везни

Ежедневието ви става все по-динамично и натоварено, може да ви се налага да разпределяте повече време между лични и служебни приоритети. Например, не е изключено да ескалират имуществени казуси или други-отнасящи се до местоживеене, условия на съществуване, взаимоотношения в дома и т.н. На този етап вие имате шанс да насочвате всичко случващо се в оптимално позитивна за вас посока, както знаете- в началото винаги по-лесно се влияе.

Ако заложите на диалогичността с ваши близки и роднини, у дома, тогава вероятността да получите на този етап от тях полезна подкрепа- е повече от голяма.

Може би ще ви се налага да съгласувате плановете си подчертано и пак така със семейството си и това ще има позитивен ефект, както върху възможността да реализирате намеренията си и да се доберете до вид одобрение, опека, така и да подобрите фона си на съществуване.

Появяват се нови перспективи на развитие на работното ви място, в ежедневието. Можете да повишите доходите си, ако условията на друд го позволяват или като минимум- да утвърдите авторитета си.

Ако настоящата реализация не ви удовлетворява, тогава може да решите да прелистите нова страница, да проведете преговори и да си потърсите нещо по-подходящо. Не пречи да търсите, дори да стартирате нещо ново след Новолунието на 23 февруари, но реални договори е подходящо да се сключват едва след като Меркурий се обърне в директен и след 06 март.

До тогава все нещо ще възниква ,което може и да обърква предварителните ви планове.

Скорпион

През тази седмица амбициите ви растат, мнозина ще почувстват, че с в творчески подем и по един естествен начин ще привличат все повече внимание и подкрепа, която през втората част от периода ще се усили и може да доведе до изненадващи предложения, положително преобразуване на връзки - лични или делови.

В този процес вашата популярност ще расте, вие по-смело ще изказвате своите идеи, ще се борите за интересите си и вероятността да стигнете до вид споразумение или да получите по-широка подкрепа е повече от голяма.

Социалната ви активност ще се увеличава, може и да ви се налага да воювате за интересите си, да преговаряте по-активно, за да наложите мнението си, да се справите с повишена конкуренция или изисквания и ще успявате.

Усвоявате нови знания, създавате и укрепвате важни за вас контакти. Ежедневието ви е доста динамично, натоварено, но пак така резултатно.

Въпреки всичко е препоръчително да сте по внимателни при комуникация с някой колеги, защото през последните дни на насоящия период и в началото на следващия може да се окаже, че някой очаквания са преувеличени.

Ако все нещо не ви достига, за да реализирате напълно онова, което преследвате, то ще можете да се възползвате от новолунието на 23 февруари и да „посеете семена“, които ще ви дадат втора възможност в творчески проекти, да разгърнете и осъществите потенциала си и като разчитате на доза късмет.

Все ще намирате и време за развлечения, за любими хора, така че да порадвате сърцето си.

Стрелец

Ежедневието ви става все по-натоварено, понякога с допълнителни и изненадващи ангажименти, но в повечето случаи те ще имат позитивен ефект върху материалното ви състояние и ако условията на труд го позволяват, тогава можете да стигнете и до повишения. В отлична позиция ще бъдат онези, които печелят на хонорар.

В друг случай ще ви се налага да разпределяте повече времето си между лични и служебни приоритети, но това ще ви мобилизира, ще ви помогне да се реорганизирате така, че да извършите базисни и положителни трансформации, с по-добър ефект на различни нива от живота-личен или делови.

Не е изключено да се нуждаете и от повече подкрепа от страна на близки и семейството си, в повечето случаи - получавате тази подкрепа, а това може да хармонизира, подобри средата ви на съществуване.

Справяте се отлично с битови и имуществени въпроси, някой от вас ще инвестират време или пари в този сектор, но това ще бъде отлична инвестиция с дългосрочна възвращаемост.

Появява се втора възможност да се изчистят евентуални недоразумения в дома ви, ако не ви достига нещо в таи посока, то ще можете да се възползвате от Новолунието на 23 февруари и усилията, които полагате ще дадат съответните резултати до 2 седмици.

На този фон- намирате време за хоби, развлечения, добре се развива собствен бизнес, ако имате такъв.

Все ще има някой, който да порадва сърцето ви, това може да е любим човек или пък деца, ако имате такива. В тази връзка не са изключени и повишени разходи, ако те допринасят за чувството ви на щастие, вероятно и всичко ще е наред.

Козирог

Марс вече транзитира през вашия зодиакален знак, това е ключово астрологично събитие, което ще отключи повече енергия, пробивност, инициативност. Вие ще имате възможност сами и в значима степен да направлявате бъдещи тенденции, да се борите за интересите си, като повечето от вас ще се концентрират върху реалистични, практични, дългосрочни и обогатяващи цели.

Още през тази седмица и особено през втората част на периода - това може да се превърне в повод да проведете доста успешни преговори, да укрепите или създадете важни за вас връзки. Не всичко протича чак толкова гладко- вашето мнение е неустойчиво и вероятно не без причина, а поради променливото настроение, поведение на част от хората от близкото ви обкръжение. Не бързайте, анализирайте, това ще ви помогне да отстраните лица и обстоятелства, които ви носят повече щети, отколкото ползи, но като своеобразна компенсация, спонтанно и почти изненадващо- ще има и такива персони, които ще се превръщат в мост към бъдещия ви просперитет, ще ви помагат да сбъднете съкровено желание.

Информационният поток е много усилен, защото получавате важни известия за минали ваши действия, които сега клонят към резултат и развръзки или понеже- собствената ви социална активност расте и така е правилно. Колкото повече се концентрирате върху обмен на идеи, желания, толкова повече шансове ще се разкриват пред вас.

Ако не всичко в преговорите върви точно така, както очаквате, тогава можете да  ги възобновите след Новолунието на 23 февруари, но тогава дори и да получите по-позитивен резултат, все още и до 06 март не е препоръчително да се подписват договори.

В дома и семейството ви цари хармония, можете да подобрите атмосферата у дома като закупите вещи или по друг начин, например- изчистите евентуални недоразумения.

Все пак се пазете от преувеличени желания, които в края на тази или началото на следващата седмица могат да доведат до разминавания с очакваното.

Водолей

Все по-важна тема става финансовото ви състояние или базисна сигурност в един по-широк смисъл, която обхваща и вашият дом, семейство, натрупани в миналото тенденции.

Е, сега можете да повлияете на всичко горе-изброено по един спонтанен, понякога изненадващ начин. Част от случващото се движи повече по инерция и води до положителни развръзки. Например, намират се начини да се разрешат бързо  домашни или имотни казуси, това в някой случаи ще бъде допълнителен, „авариен“ изход, ако се нуждаете от такъв. Седмицата е показателна за трайни преобразувания в най-близката ви среда или какво следва да обновите, за да насочите тенденциите в една по-положителна за вас посока.

Можете да повишите доходите си, ако условията на труд го позволяват или пък да се възползвате от паралелни ресурси за печалба, тайна или неочаквана опека, включително от лица извън близкото ви обкръжение, които пак така ви действат обогатяващо - буквално и в по-широк смисъл.

Новолунието на 23 февруари допълнително ще обнови материалното ви положение. Бъдете по-инициативни, хванете се за „приливната вълна“ и през идните около две седмици ще можете да осъществите идеите си в това направление.

Получавате хубави известия или водите успешни преговори, а думите ви имат повишена чуваемост. Високата социална активност се превръща в повод да привлечете любов, пари, внимание.

Въпреки всичко през втората част на седмицата и в началото на следващата, трябва да се пазите от преувеличения, които ще ви разминат с очакванията, в оптимален случай ще идентифицирате и скрити процеси, които ви влияят, за да вземете мерки.

Риби

Слънцето вече е във вашия зодиакален знак, ще повдигне тонуса ви, вярата в собствените сили и възможности и така вашата инициативност ще нарасне. Повечето от вас ще се концентрират върху необходимостта да утвърдят авторитета си в колектив поради повишени изисквания, конкуренция и т.н., вариантите са много.

Твърде вероятно е обаче в близкото ви обкръжение да се появи личност, която силно ви стимулира да се развивате в определена посока, може да ви дава интересни идеи, които ще разширят хоризонтите ви на развитие, ще имат положителен ефект върху популярността, имиджа ви и т.н.

Не са изключени предложения, шанс да стигнете до споразумения, част от тях могат да бъдат и изненадващи, но и с голямо значение, стига да ги приемете.

В друг случай самите вие сте социално по-активни, водите разяснителни разговори, преговаряте и пак така внезапно- сами можете да отключите желан резултат.

Въпреки всичко на този етап собственото ви мнение е неустойчиво, в оптимален вариант - склонни сте да се връщате към миналото, да го анализирате, за да установите евентуални пропуски и да ги отстраните. Това е процес, който ще започне да се разгръща бурно като следствие от 07 март. На този етап все още можете да анализирате, насочвате.

Периодът е отличен да подействате положително на доходите си, ще имате такъв шанс, ако условията н труд го позволяват или работите на хонорар. Въпреки всичко ескалират и допълнителни разходи, те могат да се усилият в края на тази и началото на следващата седмица, а това да се превърне в повод да размислите- кой ви носи повече щети или ползи- буквално или в по-общ смисъл.

Отново като вариант- това са полезни инвестиции във вашето бъдеще, репутация и т.н.

Годишен хороскоп за 2020
2020 - гoдинaтa нa Meтaлния плъx

Източник: horoskop-astrom.com, снимки: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук