Симеон Симеонов и Теодора Александрова са студенти във Факултета по журналистика и масова комуникация

6841 преглеждания

Победителите в „Работилница за репортери“ 2017 и 2018 ще усвояват заедно тънкостите на журналистическата професия в Софийския университет

След излизането на резултатите от първо класиране по специалността „Журналистика“ във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“, двама зрелостници, с които екипа на EspressoNews.bg изключително много се гордее, ни информираха, че вече са приети за студенти по желаната специалност. Това са победителите в  ученическия конкурс-обучение за бъдещи журналисти  „Работилница за репортери“ 2017 и 2018 – Симеон Симеонов и Теодора Александрова.

Симеон Симеонов бе големият победител във второто издание на конкурса, което се проведе през 2017 г. и премина под надслов „Разкажи за твоята България“. Той е от Годеч и тази година завърши средното си образование в СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в града. През 2017 г. той се пребори с изключителната конкуренция в ученическата надпревара, като есето му „На югоизток от рая“ е един от литературните шедьоври, създадени от младите таланти от общините на запад от София. След участието си в конкурса, той промени решението си за своето бъдеще и обяви, че желанието му е да се занимава с журналистика в България и като образование и като професионална реализация.

Теодора Александрова впечатли с огромния си талант, амбиция и работоспособност, както и с вече оформеното си желание да се занимава с журналистика и да следва тази специалност точно във ФЖМК още с първите си текстове от тазгодишното издание на „Работилница за репортери 2018“, която премина под надслов „Родова памет“. Тя е възпитаник на ПЕГ "Йоан Екзарх" град Враца. В още по-оспорваната надпревара, в която се включиха над 80 млади таланти от училищата в общините Божурище, Годеч, Драгоман, Костинброд, Своге, Сливница  и Враца, Теодора, заедно с Ани Павлова - ученичка в 11 клас на ППМГ "Акад. Иван Ценов",  си поделиха първото място в благородната надпревара. Още при дебюта на училищата от община Враца в конкурса, те заслужено победиха и спечелиха домакинството на церемонията по награждаването на най-добрите в следващото издание на „Работилница за репортери 2019“ за родния си град.  

Ани, която е един от обещаващите млади лекоатлети на страната, също обяви своето желание да учи журналистика, след като завърши средно образование. Предстои и още една година в училище, в която да реши окончателно какъв път на развитие ще поеме.

Екипът на EspressoNews.bg пожелава на Теодора и Симеон успешно следване. Ние нямаме съмнения в техния талант и огромен потенциал и с вълнение ще следим  успехите им в обучението и в журналистическото поприще. Те винаги ще могат да разчитат на нашата подкрепа и съпричастност.

Гордеем се с Вас!

Мария Маркова