Стартира строителството на новата производствена сграда на „Ролпласт“

4846 преглеждания

Първа копка направиха Светлин Николчев - изпълнителен директор на „Ролпласт“, Емил Караниколов - министър на икономиката, Трайко Младенов – кмет на община Костинброд и Анна Радовска – главен секретар на БАИ

Днес, на 19.04.2018 г. , се състоя официалната церемония „Първа копка“, по проект, свързан с разширяването на производствения комплекс на „Ролпласт Груп“ АД, чията база се намира в Индустриална зона Костинброд. Инвестицията за реализацията на проекта е в общ размер на 7 млн. лв. Тя включва изгрждането на нов склад на едро, склад за готова продукция и административна сграда.

Първа копка на двата склада направиха Светлин Николчев - изпълнителен директор на „Ролпласт“, Емил Караниколов - министър на икономиката, Трайко Младенов – кмет на община Костинброд и Анна Радовска – главен секретар на БАИ.

На събитието присъстваха представители на общинската и местна власт в Костинброд, представители на бизнеса от региона, служители на компанията и граждани.

„Строим склад с площ над пет декара. Това ще ни помогне логистично, ще облекчи нашата работа и ще намали рекламацията и в двете насоки – както за материали, така и за готова продукция. В следващите две години планираме да застроим поетапно 10 декара. Надявам се догодина да Ви поканя на откриване на новата ни административна сграда с шоурум, както и пространство за хранене за нашите служители.“, заяви г-н Николчев и пожела успешна работа на строителите.

От изказването му стана ясно, че изпълнителят  на строежа – “Главболгарстрой“ се очаква да завърши двата склада до началото на месец август тази година.

Министърът на икономиката - Емил Караниколов изказа, своите благодарности на големия инвеститор за приноса му към разширяване на българското производство. В изказването си той сподели: „Благодаря Ви, за това, което правите за България вече 18 години и че разширявате националното производство и дейност. Най-важното за мен е да сте един сплотен колектив и наистина да получавате отлични резултати на световните пазари, защото на нашите пазари Вие вече сте най-големите. Пожелавам на всички  успешно развитие.“

Приветствие отправи и Трайко Младенов – кмет на община Костинброд. Той подчерта важността на партньорството между държава, община и частен бизнес и ролята на индустриалното производство за просперитета на община Костинброд и нейните граждани. Кметът информира, че е подписан договор с фонд „Земеделие“ за пътищата на територия на общината. Един от тези пътища, който ще бъде напълно реновиран и изграден, е точно този, който свързва града с промишлената зона.

Поздравителен адрес от името Стамен Янев – изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции поднесе Анна Радовска – главен секретар.

След цялостната реализацията на проекта най-големият производител на на PVC, дървени и алуминиеви прозорци, врати и щори в България ще разполага с 32000 кв. м. производствена база.

Ролпласт има сертификат за Инвеститор клас А, както и приз за „Инвеститор на годината в областта на преработващата промишленост" за 2009 г., и приз „Инвестиция в разширяване на бизнеса” за 2017 г. на престижните награди „Инвеститор на годината“, организирани от Българската агенция за инвестиции, от която получиха поздравителен адрес.

EspressoNews