Съзвездие от музиканти в Своге за празника на града

2212 преглеждания

Превърнаха вечерта в незабравимо изживяване

Стотици се стекоха на площада в град Своге вечерта на 30 юни, за да се насладят на тържествения концерт, организиран от общинското ръководство по повод празника на града, който се чества на Петровден. Съзвездие от едни от най-обичаните музикални звезди в България изгря на сцената и превърна празника в незабравима емоция.

Водещият- чаровният Атанас Филипов, откри празника като пожела на всички граждани и гости мир и благоденствие в сърцата и домовете, а на кмета г-н Емил Иванов и цялата администрация - дръзновение, професионализъм и успешни проекти.

Приветствие към присъстващите отправи инж. Валентин Михайлов – заместник-кмет на Община Своге, който пожела здраве и весело прекарване на празничната вечер. Официален гост на тържествения концерт бе г-жа Трейси Калхун - представител на посолството на САЩ в Република България и посланик Ерик Рубин. Госпожа Марина Рушкова – представител на администрацията на побратимения на Своге град Кириши, Руска федерация  поднесе поздрави от името на кмета на общината г-н Константин Тимофеев и изказа сърдечната му благодарност за дългогодишното партньорство и приятелство между двата града.

По случай празника на град Своге в деловодството на общината пристигнаха много поздравителни адреси от кметове на общини, представители на институции и министерства. Празникът на града честити и Президентът Румен Радев.

Празничната програма откри обичаната фолклорна певица Поли Паскова. Под звуците на любими народни песни в нейно изпълнение, на площада в Своге се изви кръшно хоро. След нея въздуха нажежиха до огнено легендите на българската рок музика „Конкурент“. Бандата зарадва публиката с едни от най-обичаните техни рок парчета и накара всички да пеят с пълно гърло.

Удивителната Галина Войнова очарова зрителите като ги потопи в света на въздушната акробатика. Уникалният тромпетист от „Ку-Ку бенд“ Йордан Йончев – Гъмзата и неговия „Brass Band“ взривиха свогенската сцена като изсвириха за жители и гости любимите песни от репертоара на групата и Слави Трифонов.

Достоен завършек на грандиозното шоу несъмнено бе впечатляващата заря, продължила повече от 5 минути. Светлини озариха небето над градския площад под звуците на „Многая лета“.

EspressoNews