Със запалването на Коледните светлини в Костинброд стартира празничната декемврийска програма

1037 преглеждания

Предвидени са културни събития и Коледен базар

На тържествена церемония бяха запалени коледните светлини в община Костинброд. С това местната администрация даде и началото на декемврийските празници и мероприятия, предшестващи Рождество Христово.

На събитието присъстваха кметът на Костинброд Трайко Младенов, заместниците му Александър Ненов, инж. Теодора Гогова и инж. Габриела Георгиева, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет-Костинброд, жители и гости на града.

Всички те заедно отброиха секундите от 10 до 1 и украсата в Костинброд грейна, съпроводена с двеминутна празнична заря.

Програмата на местната администрация предвижда редица културни събития във времето до 31 декември. За местните, в града е разположен и Коледен базар, който се намира пред сградата на Общината и ще остане там от 17 до 19 декември. В него участие със своите произведения ще вземат ученици от Костинброд.   

Светлините на коледната елха бяха запалени и на сцената на местното НЧ „Иван Вазов -1947”. След церемонията там се състоя и първото от мероприятията от декемврийски културен календар - концерт-спектакълът на ТШ “Анима” с ръководител Антония Василева, под надслов „Коледен бал“, който беше уважен от ръководството на Община Костинброд и множество граждани.

След като запали светлините на коледното дръвче, кметът Трайко Младенов приветства присъстващите и отправи от сцената на читалището пожелания за весело посрещане на предстоящите празници.

Последва спектакълът на танцьорите от ТШ “Анима”, които пренесоха магията на Коледа в залата, като се превъплътиха в принцеси, Снежанки, ангели, феи, джуджета.

И тази година всички образователни и социални институции на територията на община Костинброд получиха Коледни дръвчета. По традиция те бяха подарени от кмета и председателя на Общинския съвет. Трайко Младенов зарадва с елхи ДГ „Радост“, ДГ ”Пролет”, ДГ ”Детелина” в с. Драговищица и ДГ ”Виолина” в с. Петърч.

В ОУ ”Отец Паисий” в с. Петърч, Младенов поднесе Коледно дръвче заедно с кмета на селото Борислав Борисов.

Раздаването продължи в ПГВМСС “Св. Георги Победоносец”-гр. Костинброд, I-во ОУ „Васил Левски”, II-ро ОУ “Васил Левски” в Костинброд и НУ “Отец Паисий”- с. Драговищица.

Трите социални центъра на територията на община Костинброд също получиха коледно дръвче. Председателят на ОбС-Костинброд връчи елхите на ръководствата на Дневен център за работа с деца на улицата, Център за обществена подкрепа “Промяна” и Център за социална рехабилитация и интеграция “Надежда”.

Всички елхи ще бъдат украсени от децата и потребителите на услугите, за да внесат коледно настроение и уют.

EspressoNews