ТШ „Хоро“ ще отбележи своята 20-та годишнина с концерт-спектакъл

6126 преглеждания

Входът за събитието е свободен

Танцова школа „Хоро“ ще отбележи своята 20-годишнина с грандиозен концерт-спектакъл. На 14 октомври, от 19.00 ч., на сцената на Синдикален дом на културата на транспортните работници в България (бившето кино „Освобождение“), в гр. София (бул. „Княгиня Мария Луиза“ №106), танцьорите от танцовата школа ще създадат завладяваща и мистична феерия от танци и музика. 

Благодарение на финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, концертът ще започне с най-новото произведение на школата – Наяве или насън“. То е създадено по проект „Мистика и реалност“.

„Самодиви ще оживеят, омагьосващи, та чак разболяващи, с неземната си красота и ефирност… Един овчар ще засвири с меден кавал на стадото си, а с изненада ще установи, че рой красавици дивно танцуват „по свирката му“… Или той свири само за тях. Какво да направи клетия, като сърце и душа отлитат с ефирните моми? Има ли спасение?“

Ще разберете на 19 октомври. Входът е свободен.

В рамките на събитието ще се проведе благотворителната инициатива в подкрепа на възстановяване на сцената и залата на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1922“ гр. София, кв. Модерно предградие. Културната институция разполага с най-голямата зала за район Връбница и Люлин, която за съжаление от години е затворена и тъне в разруха.

Всеки, който желае да подкрепи каузата, може да го направи като дари средства, в кутиите за дарения, които ще бъдат поставени на сцената на Синдикалния дом.

Хоро

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук