Танцови формации „Ритми“, гр. Костинброд, отпразнуваха 20 години на сцена

828 преглеждания

С концерт в големия салон на НЧ „Иван Вазов1947“

С впечатляващ концерт в големия салон на НЧ „Иван Вазов1947“, танцов състав „Ритми“, танцова формация „Ритми“ и детски танцов състав „Ритъмчета“ към НЧ „Св. Св. Кирил и Методий“, Първи район на гр. Костинброд отпразнуваха 20 години на сцена.

От създаването си през 2002 г. съставът „Ритми“ неизменно е част от всички празници в Първи район на град Костинброд, общината, региона и на България.

„Ритми“ е създаден от осем ентусиазирани момичета и техния ръководител Евелина Димитрова. С много желание и любов започват изучаването на български хора и танци, а по-късно към тях се присъединяват още осем дами, които формират клуб за народни хора.

През годините се увеличава броя на танцьорите, което налага отделянето на малките деца, които правят своите първи стъпки в отделна група „Ритъмчета“.

През 2010 г. съставите се поемат от Ангел Кьосев и „Ритми“ продължава успешно своите изяви,  както на родна сцена, така и в чужбина – Македония, Сърбия, Гърция, Чехия, Унгария, Италия и др.

От 2016 г. малките танцьори се поемат от Евелина Димитрова, а останалите групи от Веселин Маргаритов.

Всеки хореограф е оставил своя почерк и е надграждал постигнатото от другите, а с тях неотлъчно е и секретарят на Народно Читалище „Св. Св. Кирил и Методий“  –  Стойна Таскова.

ТС „Ритми“ се включват в организацията, съвместно с Община Костинброд, в празниците Богоявление /Йордановден/, Тодоровден, 24 май, Ден на самодееца, Ден на Народните будители, Международен Фолклорен фестивал „Шопски наниз“ други културни мероприятия на община Костинброд.

На годишнината присъстваха Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд, общински съветници: Игнат Гюров, Димитър Григоров, Камелия Велкова, Анелия Велева и Анна Радовска.

От сцената на Народното читалище, кметът Младенов заяви на всички гости, че има отделени средства за покрива на читалището и ще започне неговия ремонт, както и нови носии на Танцов състав „Ритми“.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук